Gesloten op 30 en 31 oktober, 1 en 11 november.

dé specialist in tropisch hardhout

Afrormosia

Afrormosia

Pericopsis elata

Soms ook asamela, mohole, afroteak of kokrodua genoemd

De voordelen van Afrormosia

  • Afrormosia is een uitstekende vervanger voor teak
  • Het heeft een fijne textuur met een gelijkmatige patroon
  • Subtiele kleuring maakt Afrormosia ideaal voor meubels

Vervanger voor Teak

Afrormosia heeft veel kwaliteiten van teak (Tectona Grandis) en wordt daarom al jarenlang gebruikt als vervanger voor teak. De nerf, kleur, textuur en duurzaamheid zijn nagenoeg hetzelfde.

De houtsoort is niet zo olieachtig als teak en is daarom beter geschikt voor het maken van meubilair. Voor een tropische hardhoutsoort is het makkelijk in gebruik en goed af te werken. Er bestaat een risico op scheuren, maar Afrormosia heeft geen neiging tot versplinteren.

Het is aangeraden om schroeven en spijkers voor te boren aangezien Afrormosia kan splijten, maar het lijmt daarentegen beter dan teak.

Houtsoort met een fijne textuur

Het harde afrormosia heeft een gelijkmatige, doch fijne textuur. Het staat gekend voor zijn rechte nerf, hoewel enige kruisdradige nerf voorkomt. Door deze fijne textuur en zijn stabiliteit is het gemakkelijk om mee te werken in de werkplaats.

Subtiele kleuring

Afrormosia staat gekend om zijn mediumbruine kleur. Hoewel het geel of oranje kan zijn wanneer het pas is gezaagd, kleurt het echter snel donkerder. Er is ook enige kans op blauwe vlekken.

Het is een uitstekend duurzaam hout met een hoge glans na afwerking, maar het kan ijzerhoudende metalen doen roesten.

De prijs van Afrormosia

Afrormosia komt voor in de CITES Appendix I, wat betekend dat het risico van uitsterven bestaat. Zoek daarom steeds een gecertificeerde bron zoals Houthandel Paulussen.

Hoewel het niet gemakkelijk te vinden is, kan je nog altijd Afrormosia kopen. De prijzen ervan zijn niet overdreven duurder dan andere houtsoorten. Bent u geïnteresseerd in de prijs van Afrormosia? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van Afrormosia

  • Terrasplanken
  • Interieur, met name meubels en vloeren
  • Algemeen schrijnwerk en interieurlijsten
  • Scheepvaart en botenbouw