Gesloten op 30 en 31 oktober, 1 en 11 november.

dé specialist in tropisch hardhout

Afzelia

Afzelia

Afzelia Quanzensis

Soms ook doussié of afzelia doussie genoemd.

De voordelen van Afzelia

  • Zeer stabiele houtsoort
  • Heeft de kleur van het beste mahonie
  • Grove textuur

Stabiele houtsoort

Deze houtsoort is stabiel en heeft geen bijzondere droging voor buiten nodig. Gebruik je afzelia binnen, dan is de droging afhankelijk van de toepassing of het vooraf gedroogd moet worden. Afzelia heeft dus in de meeste gevallen een voorbehandeling nodig. Houthandel Paulussen is de aangewezen referentie om u bij te staan met tips en advies bij de voorbehandeling van afzelia.

Alternatief voor echt Mahonie

Afzelia is een van de vele houtsoorten die worden gebruikt voor het imiteren van mahonie. Doordat er weinig patroon in de nerf te vinden is, is de echte kracht van afzelia dat het qua kleur erg lijkt op het beste mahonie.

Relatief grove textuur

Het heeft een relatief grove textuur en is vereist enige kennis voor gebruik, omdat het de randen van gereedschap snel bot kan maken, bovendien treed hier en daar kruisdradige nerf op.

De zeer open poriën van afzelia zorgen ervoor dat het oppervlak opgevuld moet worden voor een traditioneel perfect glad oppervlak. Hoe goed je ook schuurt, er verschijnen steeds nieuwe poriën.

De prijs van Afzelia

Hoewel afzelia niet overal verkrijgbaar is, dient het niet al te duur te zijn wanneer er gebruik gemaakt wordt van duurzame bronnen. Bent u geïnteresseerd in de prijs van Afzelia? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van Afzelia

  • Interieur, met name meubilair
  • Algemeen schrijnwerk en interieurlijsten