Gesloten op 30 en 31 oktober, 1 en 11 november.

dé specialist in tropisch hardhout

Ipé

Ipé

Ocotea Rodiaei

Soms ook demarara groenhart genoemd

De voordelen van Ipé

  • Natuurlijke hardheid en sterkte
  • Zeer duurzaam in water

Verbazingwekkend duurzaam hout

Ipé is niet de meest aantrekkelijke houtsoort, maar wordt vooral gewaardeerd om zijn verbazingwekkende natuurlijke duurzaamheid en hardheid. Het is vaak de eerste keus voor scheepsbouw, in het bijzonder van boten en dek. Het wordt eveneens gebruikt voor bruggen en pieren.

Compact, hard en sterk

Het is moeilijk te bewerken, maar verbijsterend sterk. Daarom wordt het gebruikt in situaties waarin slechte droging er niet toe doet - bijvoorbeeld onder water - en het niet uitmaakt dat vlakken niet perfect zijn.

Ipé in de werkplaats

Dit tropisch hardhout is geen gemakkelijke houtsoort om mee te werken. Een voordeel is dat het oppervlak kan afgewerkt worden tot een prachtig glad eindresultaat, het kost je echter wel de nodige moeite om dit voor elkaar te krijgen.

De prijs van Ipé

Ipé is niet op grote schaal verkrijgbaar, maar het kan echter wel gevonden worden bij gespecialiseerde importeurs en gespecialiseerde houtzaken. Gecertificeerde ipé is bij Houthandel Paulussen verkrijgbaar. Bent u geïnteresseerd in de prijs van ipé? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van ipé

  • Scheepvaart, waaronder botenbouw en scheepsbouw
  • In de bouw voor algemeen constructiewerk
  • Zowel voor interieur als exterieur vloerwerk