Gesloten op 30 en 31 oktober, 1 en 11 november.

dé specialist in tropisch hardhout

Padoek / Padouk

Padoek / Padouk

Pterocarpus Soyauxii

Wij leveren Padouk planken, balken en palen

Voor meer informatie volg volgende links:

Soms ook padouk of afrikaans padoekhout genoemd.

De voordelen van Padoek

  • Uitzonderlijke kleur
  • Sterk met een goed nerfpatroon
  • Makkelijk in gebruik

Barhout

Padoek is ook gekend als 'barhout', waarschijnlijk omdat het vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Houtbewerkers zijn helemaal dol op padoek aangezien het hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken is. Door zijn slijtvaste karakter wordt padoek vaak gebruikt voor vloeren.

Hard en sterk, maar vooral bijzonder rood

Het heeft een typisch consistente tekening, al is de dieprode kleur doortrokken van donkerder lijnen. Padoek heeft een hoge glans en een voortreffelijke kleur. De rode kleur kan zelfs tot paarsbruin donkerder kleuren. Verder is de nerf recht of golvend.

Relatief gemakkelijk gebruik

Ongeacht wat je zou verwachten van een houtsoort die een grove kruisdradige nerf lijkt te hebben, is padoek veel gemakkelijker en prettiger in het gebruik. Het is dan ook populair en wordt dan ook geëxploiteerd. Padoek kan makkelijk vormgegeven worden en het zagen van voegen gaat ook prima. Daarnaast neemt het spijkers, schroeven en lijm goed op voor een goede montage en een uitstekende afwerking.

De prijs van padoek

Padoek kan moeilijk te vinden zijn en zal waarschijnlijk minder voordelig uitkomen. Bent u geïnteresseerd in de prijs van padoek? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Padoek staat niet als kwetsbaar geregistreerd, andere soorten (met name Andaman padoek) zijn veel zeldzamer.

Voornaamste gebruik van padoek

  • Interieur, met name meubels, werkoppervlakken en vloeren
  • Decoratief, met name fineer voor panelen en kabinetten of houtdraaien

In ons assortiment