Innovationen

Paulussen Houthandel BV setzt seit vielen Jahren auf Innovation. Aufgrund dieser ständigen Suche nach Optimierung nehmen wir eine führende Position auf dem Holzmarkt in den Benelux-Ländern ein.

Paulussen Houthandel BV heeft in de laatste jaren zet zich al meerdere jaren in op brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, verluchting, akoestiek, etc. De langdurige testperiodes hebben ondertussen al geleid tot internationale doorbraken.

Innovationen

Optimierung ist Innovation


Paulussen Houthandel BV liefert nicht nur hochwertiges Holz, wir hören unseren Kunden auch aufrichtig zu. Architekten und Fachleute, die immer wieder auf ein Problem stoßen, begegnet man oft.

Paulussen Houthandel BV hört sich die Probleme auf dem Markt an und hilft wo möglich.

Wo es nicht sofort eine gute Lösung gibt, machen wir aus dem Problem eine Herausforderung.

Wir nutzen unsere eigene jahrelange Erfahrung und kombinieren diese mit externen Firmen/Profis.

Dabei entstehen meist wilde und unerreichbare Ideen, aber manchmal treffen wir den richtigen Ton und finden eine wunderbare Innovation, die den Holzmarkt revolutioniert.

Het Forestlines®, Brandreactieklasse B met onbehandeld hout.

Bis zu den Forestlines® galt es als unmöglich, mit unbehandeltem Holz die Brandklasse B zu erreichen, darüber waren sich die wissenschaftlichen Zentren einig.

Eine lange Zeit des Ausprobierens löste jedoch eine Revolution auf dem Holzmarkt aus.

Durch die Kombination einiger physikalischer Gesetzmäßigkeiten erreichte Forestlines® die als unmöglich geltende Brandverhaltensklasse B.

Dies mit einer unbehandelten Holzart, die keine Vor- oder Nachbehandlung benötigt.

Houten dakbedekking met BroofT1

Houten dakbedekking is een trend die duidelijk zichtbaar is, het ene na het andere prachtige project komt in het straatbeeld.

Een trend is meestal iets ‘vernieuwend’ en helaas wordt hier dan ook (te) weinig naar getest.

Paulussen Houthandel BV heeft met haar Forestlines® systeem als eerste de Europese BroofT1 brandtest ofwel de vliegvuurtest met onbehandeld hout succesvol afgerond.

Niet alle daken moeten voldoen aan deze brandeis, de verschillen zijn echter enorm.

Een dak moet niet alleen brandtechnisch in orde zijn, bouwtechnisch is het ook een speciale constructie.

De extremen der natuur zijn veel groter op een dakbedekking dan op een gevelbekleding.

Denk maar aan de hitte, de regenbelasting, etc.

Waterdoorlaatbaarheid houten dak.

Paulussen Houthandel gaat binnenkort ook testen op de waterdoorlaatbaarheid van het Forestlines® voor houten dakbedekking.

Een van de grootste problemen omtrent houten dakbedekking is de waterdoorlaatbaarheid.

Wist je dat heel wat dakdoeken een maximaal percentage hemelwater aangeven en dat bij een te hoog percentage de garantie van de dichtingen komt te vervallen?

Paulussen kent haar producten ondertussen uitstekend en investeert in officiële testing.

Das FILIP®- und FILIP® S-Profil wurde entwickelt, um ein enges Blockprofil aus einer „Erholungsgröße“ zu planen.

Wenn ein Baum in Balken und Bretter gesägt wird, werden die großen Formate immer aus der Mitte entfernt und Sie haben eine große Menge an Rückgewinnungsformaten.

We bedenken onze profielen zo om kwalitatief top te zijn, maar ook als antwoord op de ‘wegwerpmaatschappij’ en zo een optimaal rendement aan de boom te geven.

Eine ökologische Idee, die dafür sorgt, dass jeder Baumstamm optimal genutzt wird.

Het Woodsman® is dan weer een ode aan de ‘onbekende arbeid’.

Het Woodsman® is een veelgekozen oplossing waarbij de zichtzijde ruw gelaten wordt.

We kiezen er dus voor om geen artificiële, machinale bewerking aan te brengen, maar wel om het ruwe, unieke karakter van de plank te behouden. Op deze manier komt de ‘onbekende, zware arbeid’ van het eerdere productieproces in de schijnwerper te staan.

Een houthakker die zijn kennis van generatie op generatie doorgekregen heeft, de zware, oude boomzaag die na vele decennia nog steeds strakke zaagsnedes zet, etc.

De achterkant en zijkanten worden bij het Woodsman® wel geschaafd. Zo heeft u alle voordelen en gemak van nieuw hout, terwijl het unieke, ruwe karakter behouden wordt.

Neben diesen Innovationen sind wir immer auf der Suche nach Korrekturideen.

Brandschutz, Akustik, Nachhaltigkeit und Ökologie stehen dabei immer im Mittelpunkt.

Red Dot Award

Het Forestlines® schiet niet één, maar twee keer de hoofdvogel af.


De Red Dot award wordt jaarlijks uitgereikt in Duitsland en wordt tegelijkertijd beschouwd als een van de allerhoogste innovatie- en design awards van Europa. Het Forestlines® heeft zich doorheen de jaren opgeworpen als de absolute top in gevelbekleding. De extreme optimalisatie van de brandreactie van onbehandeld hout werd zelfs voor deze innovatie als onmogelijk geacht. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het ecologische aspect, waarbij hout als ruwe grondstof optimaal gebruikt kan worden, etc.

Het Forestlines® van Paulussen Houthandel BV werd voor haar innovatie en design bekroond als ‘The best of the best’ in de categorie ‘Materials and surfaces’. Daarnaast pakt ze ook de hoofdvogel als ‘The best innovative product’.

Waar deze prijzen meestal voor grote multinationals weggelegd zijn, zijn wij als familiebedrijf des te trotser op deze prestatie.

Naar Forestlines®
Forestlines® Red Dot Winner 2022 Forestlines® Red Dot Winner 2022