Innovations

Paulussen Houthandel BV has been playing the card of innovation for many years. Due to this constant search for optimization, we occupy a leading position in the wood market in the Benelux.

Paulussen Houthandel BV heeft in de laatste jaren zet zich al meerdere jaren in op brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, verluchting, akoestiek, etc. De langdurige testperiodes hebben ondertussen al geleid tot internationale doorbraken.

Innovations

Optimizing is innovating


Paulussen Houthandel BV not only supplies high-quality wood, we also listen sincerely to our customers. Architects and professionals who run into a problem time and again, you often come across them.

Paulussen Houthandel BV listens to the problems on the market and helps where possible.

Where there is no immediate good solution, we turn the problem into a challenge.

We use our own years of experience and combine this with external companies/professionals.

This usually results in wild and unachievable ideas, but sometimes we strike the right note and find a wonderful innovation that revolutionizes the wood market.

Het Forestlines®, Brandreactieklasse B met onbehandeld hout.

Until Forestlines® it was considered impossible to achieve fire class B with untreated wood, the scientific centers agreed on this.

However, a long period of trial-and-error started a revolution in the wood market.

By combining a few physical laws, Forestlines® did achieve the fire reaction class B, which was considered impossible.

This with an untreated type of wood that does not require any pre- or post-treatment.

Houten dakbedekking met BroofT1

Houten dakbedekking is een trend die duidelijk zichtbaar is, het ene na het andere prachtige project komt in het straatbeeld.

Een trend is meestal iets ‘vernieuwend’ en helaas wordt hier dan ook (te) weinig naar getest.

Paulussen Houthandel BV heeft met haar Forestlines® systeem als eerste de Europese BroofT1 brandtest ofwel de vliegvuurtest met onbehandeld hout succesvol afgerond.

Niet alle daken moeten voldoen aan deze brandeis, de verschillen zijn echter enorm.

Een dak moet niet alleen brandtechnisch in orde zijn, bouwtechnisch is het ook een speciale constructie.

De extremen der natuur zijn veel groter op een dakbedekking dan op een gevelbekleding.

Denk maar aan de hitte, de regenbelasting, etc.

Waterdoorlaatbaarheid houten dak.

Paulussen Houthandel gaat binnenkort ook testen op de waterdoorlaatbaarheid van het Forestlines® voor houten dakbedekking.

Een van de grootste problemen omtrent houten dakbedekking is de waterdoorlaatbaarheid.

Wist je dat heel wat dakdoeken een maximaal percentage hemelwater aangeven en dat bij een te hoog percentage de garantie van de dichtingen komt te vervallen?

Paulussen kent haar producten ondertussen uitstekend en investeert in officiële testing.

The FILIP® and FILIP® S profile has been developed to plan a tight block profile from a 'recovery size'.

When sawing a tree into beams and planks, the large sizes are always removed from the center and you are left with a large amount of recovery sizes.

We bedenken onze profielen zo om kwalitatief top te zijn, maar ook als antwoord op de ‘wegwerpmaatschappij’ en zo een optimaal rendement aan de boom te geven.

An ecological idea that ensures that every tree trunk is used optimally.

Het Woodsman® is dan weer een ode aan de ‘onbekende arbeid’.

Het Woodsman® is een veelgekozen oplossing waarbij de zichtzijde ruw gelaten wordt.

We kiezen er dus voor om geen artificiële, machinale bewerking aan te brengen, maar wel om het ruwe, unieke karakter van de plank te behouden. Op deze manier komt de ‘onbekende, zware arbeid’ van het eerdere productieproces in de schijnwerper te staan.

Een houthakker die zijn kennis van generatie op generatie doorgekregen heeft, de zware, oude boomzaag die na vele decennia nog steeds strakke zaagsnedes zet, etc.

De achterkant en zijkanten worden bij het Woodsman® wel geschaafd. Zo heeft u alle voordelen en gemak van nieuw hout, terwijl het unieke, ruwe karakter behouden wordt.

In addition to these innovations, we are always looking for correction ideas.

Fire safety, acoustics, sustainability and ecology are always central to this quest.

Red Dot Award

Het Forestlines® schiet niet één, maar twee keer de hoofdvogel af.


De Red Dot award wordt jaarlijks uitgereikt in Duitsland en wordt tegelijkertijd beschouwd als een van de allerhoogste innovatie- en design awards van Europa. Het Forestlines® heeft zich doorheen de jaren opgeworpen als de absolute top in gevelbekleding. De extreme optimalisatie van de brandreactie van onbehandeld hout werd zelfs voor deze innovatie als onmogelijk geacht. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het ecologische aspect, waarbij hout als ruwe grondstof optimaal gebruikt kan worden, etc.

Het Forestlines® van Paulussen Houthandel BV werd voor haar innovatie en design bekroond als ‘The best of the best’ in de categorie ‘Materials and surfaces’. Daarnaast pakt ze ook de hoofdvogel als ‘The best innovative product’.

Waar deze prijzen meestal voor grote multinationals weggelegd zijn, zijn wij als familiebedrijf des te trotser op deze prestatie.

Naar Forestlines®
Forestlines® Red Dot Winner 2022 Forestlines® Red Dot Winner 2022