Innovaties

Paulussen Houthandel BV trekt al vele jaren vol de kaart van innovatie. Door deze constante zoektocht naar optimalisatie, nemen we een koppositie in op de houtmarkt in de Benelux.

Paulussen Houthandel BV heeft in de laatste jaren zet zich al meerdere jaren in op brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, verluchting, akoestiek, etc. De langdurige testperiodes hebben ondertussen al geleid tot internationale doorbraken.

Innovaties

Optimaliseren is innoveren


Paulussen houthandel BV levert niet alleen kwaliteitsvol hout, we luisteren ook oprecht naar onze klanten. Architecten en professionelen die keer op keer tegen een probleem aan lopen, je komt ze veelvuldig tegen.

Paulussen Houthandel BV luistert naar de problemen die er op de markt spelen en helpt waar mogelijk.

Waar er niet direct een goede oplossing is, veranderen we het probleem in een uitdaging.

We zetten onze eigen jarenlange ervaring in en combineren dit met externe bedrijven/vakmensen.

Hieruit vloeien meestal wilde en onhaalbare ideëen, maar soms raken we de juiste snaar en vinden we een prachtige innovatie die een revolutie op de houtmarkt teweeg brengt.

Het Forestlines®, Brandreactieklasse B met onbehandeld hout.

Tot voor het Forestlines® werd het onmogelijk geacht om brandklasse B te halen met onbehandeld hout, de wetenschappelijke centra waren het hier over eens.

Door een langdurige periode van trial-and-error werd er echter een revolutie op de houtmarkt ontketend.

Het Forestlines® haalde door enkele fysische wetten met elkaar te combineren wél de onmogelijk geachte brandreactieklasse B.

Dit met een onbehandelde houtsoort die geen voor- of nabehandeling nodig heeft.

Houten dakbedekking met BroofT1

Houten dakbedekking is een trend die duidelijk zichtbaar is, het ene na het andere prachtige project komt in het straatbeeld.

Een trend is meestal iets ‘vernieuwend’ en helaas wordt hier dan ook (te) weinig naar getest.

Paulussen Houthandel BV heeft met haar Forestlines® systeem als eerste de Europese BroofT1 brandtest ofwel de vliegvuurtest met onbehandeld hout succesvol afgerond.

Niet alle daken moeten voldoen aan deze brandeis, de verschillen zijn echter enorm.

Een dak moet niet alleen brandtechnisch in orde zijn, bouwtechnisch is het ook een speciale constructie.

De extremen der natuur zijn veel groter op een dakbedekking dan op een gevelbekleding.

Denk maar aan de hitte, de regenbelasting, etc.

Waterdoorlaatbaarheid houten dak.

Paulussen Houthandel gaat binnenkort ook testen op de waterdoorlaatbaarheid van het Forestlines® voor houten dakbedekking.

Een van de grootste problemen omtrent houten dakbedekking is de waterdoorlaatbaarheid.

Wist je dat heel wat dakdoeken een maximaal percentage hemelwater aangeven en dat bij een te hoog percentage de garantie van de dichtingen komt te vervallen?

Paulussen kent haar producten ondertussen uitstekend en investeert in officiële testing.

Het profiel FILIP® en FILIP® S is ontwikkeld om een strak blokprofiel uit een ‘recuperatiemaat’ te schaven.

Als men een boom verzaagd naar balken en planken, haalt men de grote maten steeds uit het centrum en blijft men met een grote hoeveelheid recuperatiemaatjes zitten.

We bedenken onze profielen zo om kwalitatief top te zijn, maar ook als antwoord op de ‘wegwerpmaatschappij’ en zo een optimaal rendement aan de boom te geven.

Een ecologisch gedachte die er voor zorgt dat elke boomstam optimaal gebruikt wordt.

Het Woodsman® is dan weer een ode aan de ‘onbekende arbeid’.

Het Woodsman® is een veelgekozen oplossing waarbij de zichtzijde ruw gelaten wordt.

We kiezen er dus voor om geen artificiële, machinale bewerking aan te brengen, maar wel om het ruwe, unieke karakter van de plank te behouden. Op deze manier komt de ‘onbekende, zware arbeid’ van het eerdere productieproces in de schijnwerper te staan.

Een houthakker die zijn kennis van generatie op generatie doorgekregen heeft, de zware, oude boomzaag die na vele decennia nog steeds strakke zaagsnedes zet, etc.

De achterkant en zijkanten worden bij het Woodsman® wel geschaafd. Zo heeft u alle voordelen en gemak van nieuw hout, terwijl het unieke, ruwe karakter behouden wordt.

Naast deze innovaties blijven wij steeds bezig met het zoeken naar correctie ideeën.

Centraal in deze zoektocht staat steeds brandveiligheid, akoestiek, duurzaamheid en ecologie.

Red Dot Award

Het Forestlines® schiet niet één, maar twee keer de hoofdvogel af.


De Red Dot award wordt jaarlijks uitgereikt in Duitsland en wordt tegelijkertijd beschouwd als een van de allerhoogste innovatie- en design awards van Europa. Het Forestlines® heeft zich doorheen de jaren opgeworpen als de absolute top in gevelbekleding. De extreme optimalisatie van de brandreactie van onbehandeld hout werd zelfs voor deze innovatie als onmogelijk geacht. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het ecologische aspect, waarbij hout als ruwe grondstof optimaal gebruikt kan worden, etc.

Het Forestlines® van Paulussen Houthandel BV werd voor haar innovatie en design bekroond als ‘The best of the best’ in de categorie ‘Materials and surfaces’. Daarnaast pakt ze ook de hoofdvogel als ‘The best innovative product’.

Waar deze prijzen meestal voor grote multinationals weggelegd zijn, zijn wij als familiebedrijf des te trotser op deze prestatie.

Naar Forestlines®
Forestlines® Red Dot Winner 2022 Forestlines® Red Dot Winner 2022