Maatwerk

About us

​Paulussen hardwoods has been known for years as the specialist in tropical hardwood.
We deliver wood to two thousand projects every year.
Central to our vision is sustainability, quality and service.

We always have huge stocks of tropical hardwood and are therefore proud to be able to play very quickly on the ball.

Paulussen hardwoods was founded about 30 years ago by Paulussen Eric.
He started with azobé as a starting product but soon expanded with padouk / padoek, afrormosia, Afzelia Doussié, okan, etc.

For five years his son, Steven Paulussen, has taken over the company.
Together with his father they form today a strong duo that is always ready to be of service to you.
In addition to the Paulussen family, there is also a strong team of sales, warehouse workers, carpenters and truck drivers waiting for you.

The number of specialized hardwood trade in Belgium is very low, so you can certainly see us as a specialist in tropical hardwood.

Do you have a specific project that lends itself perfectly to the use of hardwood? Do not hesitate to contact us.
Our people are all trained to have an extremely good knowledge of wood, so we are happy to share them to optimize your project.

Duurzaam Beleid

Het door Paulussen hardhouthandel geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen.

Paulussen hardhouthandel streeft er jaarlijks naar om volledig legaal in te kopen. We werken reeds jaren met volgende labels: FSC PEFC OLB

Duurzaam Hout

Wij zijn van mening dat hout afkomstig moet zijn uit duurzaam beheerde bossen. Dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met de ecologische functie van het bos en de leefomgeving van flora en fauna behouden blijft. Tevens moet er rekening gehouden worden met de rechten van de betrokken arbeiders en respect voor de inheemse bevolking. Duurzaam geproduceerd hout is dus meer dan alleen maar hout met een legale herkomst. Daarom kiezen we er bij Paulussen Hardhouthandel voor om enkel duurzaam geproduceerd hout te promoten.

Legaal Hout

Wanneer we spreken over legaal gekapt hout, dan is er zekerheid over de herkomst van het hout en kunnen we aantonen dat het geen illegaal hout betreft. De European Union Timber Regulation (EUTR) is een wet die het gebruik van illegaal gekapt hout tegen gaat. Sinds 2013 is iedereen die hout op de Europese markt verdeelt verplicht om aan te tonen uit welke legale bron het product afkomstig is en dat het gekapt is volgens de regels van het land van herkomst. Het door Paulussen hardhouthandel geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen.

Certificeringen

FSC

FSC

FSC® is een wereldwijde organisatie die opereert zonder winstoogmerk met een grote naamsbekendheid. Het FSC-certificaat garandeert dat het hout uit een duurzaam beheerd bos komt, waarbij zowel de milieu als sociale aspecten worden gecontroleerd.
Bekijk Certificaat >>

PEFC

PEFC

PEFC is een mondiaal opererend programma dat nationale certificeringssystemen goedkeurt. Het garandeert eindgebruikers de herkomst van houtproducten uit verantwoord beheerde bossen.
Bekijk Certificaat >>

Legaliteitsverklaringen

OLB

OLB

OLB staat voor ‘Origine en Légalité du Bois’ en is een legaliteitsverklaring van bureau Veritas met certificaten voor producties in West Afrika. Het OLB-systeem is dus bedoeld om de legaliteit van hout te kunnen verifiëren.