UPDATE COVID-19
Vanwege het COVID-19 virus werken wij vanaf 02/11/2020 100% op afspraak.
Afhalingen en leveringen (ook in het buitenland) gaan gewoon door.
Wij zorgen voor een optimaal veilige omgeving.

Stay safe.

Maatwerk

Over ons

​Paulussen hardhouthandel staat reeds jaren bekend als dé specialist in Tropisch hardhout.
We leveren jaarlijks aan meer dan drieduizend projecten kwalitatief hout.
Centraal in onze visie staat duurzaamheid, kwaliteit en service.

We hebben steeds enorme voorraden tropisch hardhout liggen en zijn bijgevolg trots dat wij hierdoor erg kort op de bal te kunnen spelen.

Paulussen hardhouthandel is opgericht in 1984 door Paulussen Eric.
Hij begon met azobé als beginproduct maar breidde al snel uit met padouk/padoek, afrormosia, Afzelia Doussié, okan, etc.

Sedert een vijftal jaren heeft zijn zoon, Steven Paulussen, het bedrijf overgenomen.
Samen met zijn vader vormen zij vandaag een sterk duo dat steeds klaar staat om u van dienst te kunnen zijn.
Naast de familie Paulussen staat er nog een sterk team van verkoop, magazijniers, schrijnwerkers en vrachtwagenchauffeurs voor u klaar.

Het aantal gespecialiseerde hardhouthandels in België is erg gering, dus u mag ons zeker als een specialist in tropisch hardhout bekijken.

Heeft u een bepaald project dat zich perfect leent tot het gebruik van hardhout? Aarzel niet om ons te contacteren.
Onze mensen worden allemaal opgeleid om een extreem goede houtkennis te hebben, we delen deze dan ook graag om uw project te optimaliseren.

Duurzaam Beleid

Het door Paulussen hardhouthandel geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen.

Paulussen hardhouthandel streeft er jaarlijks naar om volledig legaal in te kopen. We werken reeds jaren met volgende labels: FSC PEFC OLB

Duurzaam Hout

Wij zijn van mening dat hout afkomstig moet zijn uit duurzaam beheerde bossen. Dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met de ecologische functie van het bos en de leefomgeving van flora en fauna behouden blijft. Tevens moet er rekening gehouden worden met de rechten van de betrokken arbeiders en respect voor de inheemse bevolking. Duurzaam geproduceerd hout is dus meer dan alleen maar hout met een legale herkomst. Daarom kiezen we er bij Paulussen Hardhouthandel voor om enkel duurzaam geproduceerd hout te promoten.

Legaal Hout

Wanneer we spreken over legaal gekapt hout, dan is er zekerheid over de herkomst van het hout en kunnen we aantonen dat het geen illegaal hout betreft. De European Union Timber Regulation (EUTR) is een wet die het gebruik van illegaal gekapt hout tegen gaat. Sinds 2013 is iedereen die hout op de Europese markt verdeelt verplicht om aan te tonen uit welke legale bron het product afkomstig is en dat het gekapt is volgens de regels van het land van herkomst. Het door Paulussen hardhouthandel geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen.

Certificeringen

FSC

FSC

FSC® is een wereldwijde organisatie die opereert zonder winstoogmerk met een grote naamsbekendheid. Het FSC-certificaat garandeert dat het hout uit een duurzaam beheerd bos komt, waarbij zowel de milieu als sociale aspecten worden gecontroleerd.
Bekijk Certificaat >>

PEFC

PEFC

PEFC is een mondiaal opererend programma dat nationale certificeringssystemen goedkeurt. Het garandeert eindgebruikers de herkomst van houtproducten uit verantwoord beheerde bossen.
Bekijk Certificaat >>

Legaliteitsverklaringen

OLB

OLB

OLB staat voor ‘Origine en Légalité du Bois’ en is een legaliteitsverklaring van bureau Veritas met certificaten voor producties in West Afrika. Het OLB-systeem is dus bedoeld om de legaliteit van hout te kunnen verifiëren.