OPGELET:
Graag een afspraak maken om een project samen te bekijken.
Dank voor het begrip.

Maatwerk

Over ons

​Paulussen hardhouthandel staat reeds jaren bekend als dé specialist in kwalitatief hout.
We leveren jaarlijks aan meer dan drieduizend projecten kwalitatief hout.
Centraal in onze visie staat duurzaamheid, kwaliteit en service.

We hebben steeds enorme hoeveelheden kwalitatief hout op voorraad liggen en nemen het hele productieproces in eigen handen. We zorgen dus voor een optimaal product in de gewenste houtsoort/afmeting.

Geschiedenis

Paulussen Houthandel is opgericht in 1984 door Paulussen Eric.
Hij begon met houtsoorten zoals azobé als beginproduct maar breidde het assortiment al snel uit met padouk/padoek, afrormosia, Afzelia Doussié, okan, etc.

Sedert 2014 heeft zijn zoon, Steven Paulussen, het bedrijf overgenomen.
Samen met zijn vader vormen zij vandaag een sterk duo dat steeds klaar staat om u van dienst te kunnen zijn.
Naast de familie Paulussen staat er nog een sterk team van verkoop, magazijniers, schrijnwerkers en vrachtwagenchauffeurs voor u klaar.

In 2020 werden de gronden van Houtbedrijf Van Den Broeck in Retie (BE) gekocht. Dit is naar oppervlakte een verzesvoudiging van oppervlakte. Vanaf februari 2021 wordt dit de hoofdzetel van Paulussen Houthandel BV.

Het aantal gespecialiseerde houthandels in België is erg gering, dus u mag ons zeker als een specialist in kwalitatief hout bekijken.

Heeft u een bepaald project dat zich perfect leent tot het gebruik van kwalitatief hout? Aarzel niet om ons te contacteren.
Onze mensen worden allemaal opgeleid om een extreem goede houtkennis te hebben, we delen deze dan ook graag om uw project te optimaliseren.

Legaal Hout

Wanneer we spreken over legaal gekapt hout, dan is er zekerheid over de herkomst van het hout en kunnen we aantonen dat het geen illegaal hout betreft. De European Union Timber Regulation (EUTR) is een wet die het gebruik van illegaal gekapt hout tegen gaat. Sinds 2013 is iedereen die hout op de Europese markt verdeelt verplicht om aan te tonen uit welke legale bron het product afkomstig is en dat het gekapt is volgens de regels van het land van herkomst. Het door Paulussen hardhouthandel geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen.

Paulussen Houthandel BV heeft het PEFC- en het FSC-certificaat. Dit wordt jaarlijks opgevolgd en gecontroleerd.

Innovatie Voorop

Paulussen Houthandel BV kenmerkt zich als een van de meest innovatieve houthandels/houtbewerkers naar innovatie met massief hout.

Na een jarenlang ontwikkelingsproces werd begin 2020 het profiel Forestlines® gelanceerd. Alle kenmerken van het profiel Forestlines werden dan ook gekozen aan de allerbeste brandweerstand te voldoen. Dit om aan de huidige brandeisen te voldoen, maar ook aan de steeds strikter wordende regelgeving. Het resultaat was zodanig sterk dat het volgens vele wetenschappelijke centra niet mogelijk geacht werd met onbehandeld hout.

Het profiel Forestlines werd dan ook beschermd door gedeponeerde modellen en een geregistreerd handelsmerk. Het concept van optimalisatie van de brandweerstand door het profiel Forestlines werd zelfs gepatenteerd.

In 2020 werd ook ons profiel Woodsman® ontwikkeld.

We zagen op de markt heel veel herbruik materialen die grote problematiek veroorzaakten. In extreme gevallen werden rotte planken als ‘herbruik’ bekeken en moesten klanten tot dubbel zoveel hout bestellen om er genoeg hout uit te krijgen om hun project te vervolledigen.

Het Woodsman® Concept zorgt voor drie geschaafde zijden, terwijl de zichtzijde vooraan ruw blijft. U krijgt dus een ruw, robuust uitzicht met alle voordelen van een nieuwe gevelbekleding. De gezaagde planken geven een garantie op kwaliteit, duurzaamheid, etc.

Daarnaast zijn we dagelijks bezig met het zoeken naar innovatie/vooruitgang. Innovatie helpt immers alle partijen.

Certificeringen

FSC

FSC

FSC® is een wereldwijde organisatie die opereert zonder winstoogmerk met een grote naamsbekendheid. Het FSC-certificaat garandeert dat het hout uit een duurzaam beheerd bos komt, waarbij zowel de milieu als sociale aspecten worden gecontroleerd.
Bekijk Certificaat >>

PEFC

PEFC

PEFC is een mondiaal opererend programma dat nationale certificeringssystemen goedkeurt. Het garandeert eindgebruikers de herkomst van houtproducten uit verantwoord beheerde bossen.
Bekijk Certificaat >>

Legaliteitsverklaringen

OLB

OLB

OLB staat voor ‘Origine en Légalité du Bois’ en is een legaliteitsverklaring van bureau Veritas met certificaten voor producties in West Afrika. Het OLB-systeem is dus bedoeld om de legaliteit van hout te kunnen verifiëren.