Over Ons

Reeds jaren bekend als dé specialist in kwalitatief hout

Sinds 1984

We combineren innovatie met ecologie en duurzaamheid.

Hoewel de markt in sneltempo verandert, blijft onze missie dezelfde.

Paulussen Houthandel reist via haar zusterfirma (Belgian Timber Trade) de wereld rond en controleert het hout op legaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

We trachten steeds een enorme voorraad in allerlei houtsoorten en afmetingen aan te houden. Op deze manier kunnen we kleine en grote projecten optimaal toeleveren.

Over Ons Over Ons
Over Ons

Paulussen Houthandel is opgericht in 1984 door Paulussen Eric. Hij begon met houtsoorten zoals azobé als beginproduct maar breidde het assortiment al snel uit met padouk/padoek, afrormosia, Afzelia Doussié, okan, etc.

Sedert 2014 heeft de tweede generatie, Steven Paulussen, het bedrijf overgenomen. Sinds deze overname waait er een nieuwe wind, eentje van doorgedreven ecologie. Er werd dan ook intentioneel gekozen om sterk te investeren in onderzoek naar Lesser Known Timber Species en een diversificatie van houtsoorten. Deze diversificatie heeft een positieve impact op ecologie, maar ook op financieel vlak.

Waar Paulussen Houthandel zeker een familiebedrijf is, is het vooral een familiaal bedrijf waarbij collega’s met respect en vriendschap behandeld worden.

In 2020 werden de gronden van Houtbedrijf Van Den Broeck in Retie (BE) gekocht. Dit was een opschaling van +- 3800m² naar 25.000m². Vanaf februari 2021 werd Retie de hoofdzetel van Paulussen Houthandel BV.

Vandaag de dag is Paulussen Houthandel een van de meest innovatieve houthandels/houtindustrieën van West-Europa. Ze investeert grote budgetten in research and development, waardoor de ene na de andere internationale doorbraak geboren werd.

Het Forestlines® breekt wetenschappelijke grenzen door als allereerste gevelprofiel het Europese brandreactieklasse B s1 d0 te halen met onbehandeld(!) hout. Daarnaast haalt ze ook als eerste de Europese BroofT1 test ofwel vliegvuurtest met onbehandeld hout.

In de voorbije jaren werd de ene na de andere award gewonnen.

Dit waren nationale en internationale awards met de nadruk op innovatie, ecologie en design.

Onderandere de hoofdprijs van de Red Dot Awards werd Paulussen gegeven.

onze klanten

Wat onze klanten over ons zeggen

Karen Souvereyns

“ Goed in verkoop, maar jammer dat de naservice niet vlot verliep. We hebben veel e-mail verkeer gehad om welgeteld 6 plankjes terug om te wisselen omdat hier een foutje in geslopen was. Het heeft ons veel energie gekost. ”

Karen Souvereyns

“ Goed in verkoop, slecht in naservice. Hier kopen wij niet meer! Afrader. ”

Johan Van Diest

“ We hadden padouk siding gekocht met mooie zwarte aluminium latten. Helaas bij controle bleek er een beperkt aantal latten verkeerd geschaafd, zijnde schuin. Geen probleem leek me, gewoon die laten vervangen. Echter hebben ze tot nu toe niet willen toegeven. Ondanks foto bewijs, dat het bijna 1 cm schuin gaat, blijkt het volgens hun geen probleem te moeten zijn, gewoon installeren, beetje rechtduwen zeggen ze. Nu als je iets van hout kent, dan weet je dat hout onder spanning zetten bij installatie gewoonweg "not done" is. Dit geeft later gegarandeerd problemen. Ik vind het spijtig te zeggen, maar hun naservice is gewoonweg slecht. Spijtig genoeg is het hier weer de sales die laat afweten, hun hout is prima, enkel een sales die het verbrot en vertikt om die 6 latten te vervangen na duidelijk bewijs van het probleem. ”

Johan Van Diest

“ We hadden padouk siding gekocht met mooie zwarte aluminium latten. Helaas bij controle bleek er een beperkt aantal latten verkeerd gezaagd, zijnde schuin. Geen probleem leek me, gewoon die laten vervangen. Echter hebben ze tot nu toe niet willen toegeven. Ondanks foto bewijs, dat het bijna 1 cm schuin gaat, blijkt het volgens hun geen probleem te moeten zijn, gewoon installeren, beetje rechtduwen zeggen ze. Nu als je iets van hout kent, dan weet je dat hout onder spanning zetten bij installatie gewoonweg "not done" is. Dit geeft later gegarandeerd problemen. Ik vind het spijtig te zeggen, maar hun naservice is gewoonweg slecht. Spijtig genoeg is het hier weer de sales die laat afweten, hun hout is prima, enkel een sales die het verbrot en vertikt om die 6 latten te vervangen na duidelijk bewijs van het probleem. ”

Ronnie VG

“ Vriendelijk kwaliteit en snel. Top een aanrader ”

Yinan Ma

“ Ik werd zeer goed geholpen door Niels. Top service! ”

Over Ons

Uitstekende kwaliteit

Het aantal gespecialiseerde houthandels in België is erg gering, dus u mag ons zeker als een specialist in kwalitatief hout bekijken.

Innovatie voorop

Paulussen Houthandel BV kenmerkt zich als een van de meest innovatieve houthandels/houtbewerkers naar innovatie met massief hout.

De beste vakmensen

Onze mensen worden allemaal opgeleid om een extreem goede houtkennis te hebben, we delen deze dan ook graag om uw project te optimaliseren.

Onze houtspecialisten


Over Ons

Niels

sales verantwoordelijke
Over Ons

Björn

sales verantwoordelijke
Over Ons

Kevin

sales verantwoordelijke
Over Ons

Wim

sales verantwoordelijke