Over Ons

Reeds jaren bekend als dé specialist in kwalitatief hout

Sinds 1984

We combineren innovatie met ecologie en duurzaamheid.

Hoewel de markt in sneltempo verandert, blijft onze missie dezelfde.

Paulussen Houthandel reist via haar zusterfirma (Belgian Timber Trade) de wereld rond en controleert het hout op legaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

We trachten steeds een enorme voorraad in allerlei houtsoorten en afmetingen aan te houden. Op deze manier kunnen we kleine en grote projecten optimaal toeleveren.

Over Ons Over Ons
Over Ons

Paulussen Houthandel is opgericht in 1984 door Paulussen Eric. Hij begon met houtsoorten zoals azobé als beginproduct maar breidde het assortiment al snel uit met padouk/padoek, afrormosia, Afzelia Doussié, okan, etc.

Sedert 2014 heeft de tweede generatie, Steven Paulussen, het bedrijf overgenomen. Sinds deze overname waait er een nieuwe wind, eentje van doorgedreven ecologie. Er werd dan ook intentioneel gekozen om sterk te investeren in onderzoek naar Lesser Known Timber Species en een diversificatie van houtsoorten. Deze diversificatie heeft een positieve impact op ecologie, maar ook op financieel vlak.

Waar Paulussen Houthandel zeker een familiebedrijf is, is het vooral een familiaal bedrijf waarbij collega’s met respect en vriendschap behandeld worden.

In 2020 werden de gronden van Houtbedrijf Van Den Broeck in Retie (BE) gekocht. Dit was een opschaling van +- 3800m² naar 25.000m². Vanaf februari 2021 werd Retie de hoofdzetel van Paulussen Houthandel BV.

Vandaag de dag is Paulussen Houthandel een van de meest innovatieve houthandels/houtindustrieën van West-Europa. Ze investeert grote budgetten in research and development, waardoor de ene na de andere internationale doorbraak geboren werd.

Het Forestlines® breekt wetenschappelijke grenzen door als allereerste gevelprofiel het Europese brandreactieklasse B s1 d0 te halen met onbehandeld(!) hout. Daarnaast haalt ze ook als eerste de Europese BroofT1 test ofwel vliegvuurtest met onbehandeld hout.

In de voorbije jaren werd de ene na de andere award gewonnen.

Dit waren nationale en internationale awards met de nadruk op innovatie, ecologie en design.

Onderandere de hoofdprijs van de Red Dot Awards werd Paulussen gegeven.

onze klanten

Wat onze klanten over ons zeggen

Ken Verheyen

“ Ik werd ontzettend goed geholpen door de mensen van Houthandel Paulussen. Er werd steeds vlot en eerlijk gecommuniceerd. Dit alles met de nodige expertise en vakkennis!Dank je wel ”

Gert-jan Vanderborght

“ Kwalitatief hout aan scherpe prijzen ”

Joeri Luckermans

“ Goede ondersteuning bij keuze van het hout voor onze gevel en goede, eerlijke prijzen. Toen bleek dat er door een vergissing teveel geleverd was, is dit gewoon terug opgehaald en terugbetaald! Kortom aanrader, top service! ”

Paul Seip

“ Heel gastvrij ontvangen en zeer volledig geholpen innings keuze voor gevel bekleding! ”

Nicole Wiel

“ Vriendelijk personeel, neemt de tijd en legt alles goed uit. Mooi kwalitatief hout.Top. ”

Over Ons

Uitstekende kwaliteit

Het aantal gespecialiseerde houthandels in België is erg gering, dus u mag ons zeker als een specialist in kwalitatief hout bekijken.

Innovatie voorop

Paulussen Houthandel BV kenmerkt zich als een van de meest innovatieve houthandels/houtbewerkers naar innovatie met massief hout.

De beste vakmensen

Onze mensen worden allemaal opgeleid om een extreem goede houtkennis te hebben, we delen deze dan ook graag om uw project te optimaliseren.

Over Ons

Niels

sales verantwoordelijke
Over Ons

Björn

sales verantwoordelijke
Over Ons

Kevin

sales verantwoordelijke
Over Ons

Algemeen verkoop