Azobé


Lophira Alata

Soms ook ekki, red ironwood, bongossi of asobe genoemd.

De voordelen van Azobé

  • Zeer hard en duurzaam
  • Geschikt voor tuininrichting
  • Breed toepasbaar
Offerte Aanvragen
Azobé

Zeer vaste, duurzame houtsoort

Wanneer zware constructies blootgesteld worden aan de natuurelementen zoals weer en wind of grote krachten moeten opvangen dan is Azobé een top-oplossing. Azobé wordt onder meer gebruikt voor sluisdeuren of palen waar schepen tegenaan kunnen varen. Azobé palen zijn uitermate geschikt als fundatiepalen of –regels.

Azobe voor tuininrichting

Je kan Azobé gebruiken voor tuinhout, pergola’s en vlonders. De kruisdraad en natuurlijke hardheid maakt het echter moeilijk bewerkbaar. Voorboren is aangewezen, maar voor de meeste toepassingen is geen speciale afwerking nodig.

Azobé droogt moeilijk en langzaam, maar meestal is dit niet nodig.

Breed toepasbare houtsoort

Deze houtsoort uit West- en Midden-Afrika is zo breed toepasbaar dat het gebruikt kan worden voor een ellenlange waslijst van toepassingen. Zo is het terug te vinden in zware onbeschutte draagconstructies, brugdekken, industriële vloerbedekking, wagonbodems, dwarsliggers voor trein- en metrosporen, damwanden, tuininrichting en nog veel meer.

Door zijn resistentie tegen paalworm wordt het ook gebruikt in waterwerken en maritieme toepassingen.

De prijs van Azobé

De natuurlijke habitait van Azobé zijn subtropische of tropische bossen en wordt dus bedreigt door verlies van leefgebied wat de prijs kan beïnvloeden. Bent u geïnteresseerd in de prijs van Azobé? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van Azobé

  • Veeleisende buitenconstructies
  • Palen voor electrische doeleinden
  • Waterwerken en maritieme toepassingen
  • Tuininrichting