Houten Dakbedekking

Houten Dakbedekking

Houten Dakbedekking Houten Dakbedekking Houten Dakbedekking Houten Dakbedekking Houten Dakbedekking

Houten Dakbedekking


We merken duidelijk een nieuwe, prachtige trend op, houten dakbekleding. Hoewel we al vele jaren houten dakbedekkingen aanleveren, staan we versteld van de prachtige architecturale ontwerpen.

Heel wat architecten leren eindelijk de kwaliteit van onze innovaties kennen en durven hier geweldige projecten mee uit te voeren.

De aangeleverde systemen geven ook de nodige zekerheid omtrent brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, montage, etc.

OPGELET: Het Forestlines® biedt een antwoord op alle mogelijke problemen van houten dakbedekkingen.

Een trend is meestal iets ‘nieuws’ dat veelvuldig op de markt gebruikt wordt. Helaas betekent dat nieuwe ook dat er nog (te) weinig onderzoek naar gedaan is.

Vliegvuurtest

Het Forestlines® is de allereerste houten dakbedekking met onbehandeld hout die vlot de Europese BroofT1 test (de vliegvuurtest) doorstaat. Niet elke woning moet beantwoorden aan deze brandeis, maar de verschillen zijn helaas enorm.

Zelfs als het niet moet, zou ik het altijd wél doen.

Keur het met eigen ogen:

Waterdoorlaatbaarheid

Weinig mensen weten het, maar allerlei bouwmaterialen zoals dakdoeken hebben een maximaal percentage hemelwater waaronder de werking gegarandeerd wordt.

Dakdichtingen vallen soms niet meer onder de garantie wanneer er te veel hemelwater en/of UV licht door de bekleding komt.

Paulussen gaat binnenkort de nodige tests doen om te achterhalen welke profielen hiervoor passen en welke niet.

Het Forestlines is vermoedelijk een van de enige (of de enige) dakbedekking die voldoet.

Stabiliteit

De weersextremen die op een dakbedekking gelden, zijn vele keren groter dan die van een gevelbekleding. Denk maar aan de oppervlaktetemperatuur, het hemelwater, etc.

Het Forestlines® klemt de planken langs beide kanten en zorgt hierdoor voor optimale fixatie. Het hout gaat veel strakker blijven, ondanks de weersextremen.

Waar hout aardig wil krimpen en uitzetten, telt de aluminium strook als connector om de krachten van het hout op te vangen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een relatief begrip, wat betekent het juist? Gaat het om hoe lang iets goed blijft of hoe lang iets mooi blijft, dat is immers een enorm verschil. De juiste houtsoorten kiezen is van groot belang.

Welke oppervlaktebehandeling te nemen?

Een gevelbekleding kan je relatief gemakkelijk aflakken met een bepaalde olie, een dakbedekking raden we daarentegen af. Doordat het hemelwater en UV licht zo een grote impact hebben op deze oppervlakte, gaat deze al gauw verdwijnen en de daarbij horende lelijke verkleuring bezorgen.

Waar op te letten?

  • Bij de montage van de achterconstructie wordt uw dak vele keren geperforeerd, zorg dat hier geen of weinig hemelwater aan kan.
  • De warmte van de oppervlakte van een dakbedekking ligt veel hoger dan die van een gevelbekleding. Zorg voor optimale montage.
  • Een vaste houtsoort zodat er niet te veel vuil opgenomen wordt. Dit om groenaanslag tegen te gaan.
  • Hout zet uit in de breedte, let op dat uw dak in de winter niet enkele meters langer wordt.
  • Hout krimpt in de breedte, let op dat uw dak geen onverwachte kieren krijgt in de zomer.
  • Kies voor een optimale montage, de extreme hitte werkt een kromming van de planken in de hand
  • Etc.

Informeer naar onze expertise en kies voor kwaliteit.

Een handige tip: Wist je dat ons profiel ‘Forestlines’ ontwikkeld is voor de allerbeste brandveiligheid en ook voor dakbedekking?

offerte aanvragen
Houten Dakbedekking
Houten Dakbedekking
Houten Dakbedekking
Houten Dakbedekking
Houten Dakbedekking
Houten Dakbedekking