Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding


Creëer een unieke en kenmerkende uitstraling voor uw huis met een houten gevelbekleding, verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlen.

Houten gevelbekleding is een populaire façade die warmte kan toevoegen aan een gebouw en is een duurzame optie over bakstenen of alternatieve afwerkingen.

Helaas zien wij ook dat er nog te veel gekozen wordt voor een foute houtsoort. Vrijwel alle gevelbekledingen zijn mooi als ze net geplaatst zijn, erg weinig blijven er mooi doorheen de jaren.

We specialiseren ons in zowel de bekende houtsoorten als de minder bekende houtsoorten.

Door eigen onderzoek en internationale studies kunnen we optimaal adviseren en bijgevolg diversifiëren in onze grondstoffen en een ecologische impact maken.

Bij Houthandel Paulussen, vindt u onder onze houten gevelbekledingen verschillende stijlen zoals Forestlines, Woodsman, FILIP, FILIP S, rhombus, planchetten, open blokprofiel, open wisselend blokprofiel en nog een veelvoud aan mogelijkheden.

offerte aanvragen
Houten Gevelbekleding

Milieuvriendelijk bouwmateriaal


Wanneer u nadenkt over een milieuvriendelijk bouwmateriaal, is een houten gevelbekleding een onbetwistbare marktleider.

Waar men vroeger het idee had om hardhout te bannen, wordt het steeds duidelijker dat een duurzaam, ecologisch gebruik de sleutel naar ecologisch succes is.

Het gebruik van een hardhouten gevelbekleding voor traditionele en eigentijdse bouwprojecten wordt steeds populairder onder architecten en ontwerpers voor zowel grote commerciële gebouwen alsook kleinere onroerende goederen.

Paulussen Houthandel is trots op haar divers aanbod in kwaliteitsvol hout.

Dit gaat van beschermde houtsoorten zoals Afrormosia, Padoek en Afzelia tot Lesser known Timber Species als Muiracatiara, Jatoba, Izombe, etc.

In de meeste houtsoorten probeert Paulussen een grote voorraad aan te houden om zo elk project optimaal aan te kunnen leveren.

Paulussen is een data-driven bedrijf en combineert internationale studies met eigen onderzoek.

Op deze manier kunnen we heel wat houtsoorten gebruiken die eerder niet geschikt waren voor gevelbekleding.

We hebben een torenhoge ecologische ambitie.

Houten Gevelbekleding

Duurzaam, legaal en kwaliteitsvol


Paulussen Houthandel reis de wereld rond om het hout te beoordelen op legaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Op deze manier werkt Paulussen constant aan een product van optimale kwaliteit.

Denk ook aan ons loonwerk op maat zoals hoekprofielen of andere planken voor de afwerking kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Paulussen heeft meerdere octrooien, gedeponeerde modellen en geregistreerde handelsmerken lopen.

Door haar constante zoektocht naar optimalisatie, is ze vooral in gevelbekleding een van de meest innovatieve producenten.