Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding

Houten Gevelbekleding


Bent u op zoek naar een houten gevelbekleding?

De keuze voor een houtsoort en/of profiel hangt van verschillende factoren af. Een eventuele foute keuze kan een enorme impact hebben.

Bij Paulussen Houthandel zijn onze adviezen van het allerhoogste niveau. Onze adviezen zijn steeds oprecht en gebaseerd op internationale studies, eigen wetenschappelijk onderzoek en decennia aan ervaring.

Paulussen Houthandel heeft op tal van vlakken een verregaand expertise, dit gaat van houtkennis, ecologische impact, verkleuringen, duurzaamheid, wetgeving, …

Paulussen Houthandel BV brengt het hele traject van boom tot gevelbekleding in kaart. Hierdoor hebben we een sterke impact op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

Aan de hand van de vele technische problemen, heeft Paulussen Houthandel zelf gevelprofielen ontwikkeld die aan de hoogste kwaliteit beantwoorden.

Zo is er het Forestlines® gamma (gevelbekleding, lamellen, …) die de wetenschappelijke grenzen van brandveiligheid breken. Daarnaast hebben we het FILIP® en FILIP® S die dan weer een sterk ecologisch antwoord geven op de overvloed aan recuperatiemaatjes. Etc.

We zijn zeker dat we het allerbeste advies kunnen geven voor uw project.

offerte aanvragen
Houten Gevelbekleding

Milieuvriendelijk bouwmateriaal


Wanneer u nadenkt over een milieuvriendelijk bouwmateriaal, is een houten gevelbekleding een onbetwistbare marktleider.

Waar men vroeger het idee had om hardhout te bannen, wordt het steeds duidelijker dat een duurzaam, ecologisch gebruik de sleutel naar ecologisch succes is.

Het gebruik van een hardhouten gevelbekleding voor traditionele en eigentijdse bouwprojecten wordt steeds populairder onder architecten en ontwerpers voor zowel grote commerciële gebouwen alsook kleinere onroerende goederen.

Paulussen Houthandel is trots op haar divers aanbod in kwaliteitsvol hout.

Dit gaat van beschermde houtsoorten zoals Afrormosia, Padoek en Afzelia tot Lesser known Timber Species als Muiracatiara, Jatoba, Izombe, etc.

In de meeste houtsoorten probeert Paulussen een grote voorraad aan te houden om zo elk project optimaal aan te kunnen leveren.

Paulussen is een data-driven bedrijf en combineert internationale studies met eigen onderzoek.

Op deze manier kunnen we heel wat houtsoorten gebruiken die eerder niet geschikt waren voor gevelbekleding.

We hebben een torenhoge ecologische ambitie.

Houten Gevelbekleding

Duurzaam, legaal en kwaliteitsvol


Paulussen Houthandel reis de wereld rond om het hout te beoordelen op legaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Op deze manier werkt Paulussen constant aan een product van optimale kwaliteit.

Denk ook aan ons loonwerk op maat zoals hoekprofielen of andere planken voor de afwerking kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Paulussen heeft meerdere octrooien, gedeponeerde modellen en geregistreerde handelsmerken lopen.

Door haar constante zoektocht naar optimalisatie, is ze vooral in gevelbekleding een van de meest innovatieve producenten.