Maandag 01 november en donderdag 11 november gesloten vanwege feestdag.

Graag een afspraak maken om een project samen te bekijken.
Dank voor het begrip.

Okan

Okan

Cylicodiscus Gabunensis

Soms ook bouémon, denya of n’duma genoemd

De voordelen van Okan

  • Slijtvaste houtsoort
  • Alternatief voor Azobé
  • Fraaie kleuren

Duurzame, sterke en slijtvaste houtsoort

Okan is een zeer duurzame, sterke en slijtvaste houtsoort waardoor het geschikt is voor allerlei constructies, waaronder grond- en zoet water- en zoutwatercontact. Door de hoge densiteit en hoge slijtvastheid is het dermate geschikt voor industriële vloeren of terrasplanken.

Hout met fraaie kleuren

Het kernhout van Okan is fraai geel tot goudbruin, met een olijfgroene tint. Wanneer het wordt blootgesteld aan licht wordt het roodbruin, soms zelfs koperkleurig. Het spinthout kan scherp aflijnen van het kernhout door zijn lichtroze kleur.

Alternatief voor Azobé

Technisch gezien kan je Okan gebruiken als alternatief voor Azobé. Dit zorgt ervoor dat het geschikt is voor verscheidene constructies zoals palen, waterbouwkundige of civiele constructies, bruggenbouw, evenals voor dwarsliggers, industriële vloeren en terrasplanken.

De prijs van Okan

België voert enkel de topkwaliteit FAS (First and Second) in, dat wil zeggen dat deze houtsoort altijd hartvrij en spintvrij is en nagenoeg bijna volledig foutloos. Bent u geïnteresseerd in de prijs van Okan? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van Okan

  • Terrasplanken en industriële vloeren
  • Grond-, zoet- en zoutwatercontact zoals palen
  • Bruggenbouw en dwarsliggers