Woodsman

Woodsman Terrasplanken

Woodsman

Woodsman Terrasplanken


Reeds duizenden jaren wordt er zware arbeid geleverd om hout als grondstof te ontginnen. Doorheen de tijd is het werk in de zagerij erg arbeidsintensief gebleven. Het zagen van boomstammen is immers een zware stiel waar tegelijkertijd ongelooflijk veel kennis in zit.

Wij als eindverwerker willen eer doen aan de zware arbeid van deze vakmannen. Het nieuw, innoverend concept ‘Woodsman’ brengt de puurste vorm van de houthakkersstiel tot uiting.

offerte aanvragen
Terrasplanken Woodsman

Nieuw, innoverend concept


Het woord ‘Woodsman’ vertaalt zich naar het Nederlands als ‘houthakker’ of ‘bosbewoner’.

Het hout wordt langs drie zijden geschaafd naar een gevelbekleding of terrasplanken. De zichtzijde blijft onaangeroerd, de ruwe vorm van de zaag blijft behouden.

Dit gevel- en terrasconcept gaat de concurrentie aan met allerlei herbruik materialen. Het concept ‘Woodsman’ heeft immers enkele ongezien sterke voordelen tov herbruik materialen.

download brochure

Volledig personaliseerbaar profiel

Zowel de gevelbekleding als de terrasplanken kunnen in verschillende (standaard)breedtes geleverd worden.

Hoge afwerkingsgraad = Onzichtbaar bevestigd

Terrasplanken met B-FIX clipsysteem voor blindbevestiging en gevelbekleding blind vernageld.

Vlotte plaatsing

Het hout wordt driezijdig geschaafd naar het profiel dat u wenst, het hout zal zo optimaal recht zijn.

Minimum aan zaagverlies

De enorme uitval naar kwaliteit en (vooral) verwerking maakt herbruik materialen erg duur. Het profiel ‘Woodsman’ werkt met standaardmaten en kent bijgevolg een minimum aan afval.

Minimum aan kwaliteitsverlies

Herbruik materialen hebben meestal ook een stevige uitval in kwaliteit. Bij het concept ‘Woodsman’ worden nieuwe, kwalitatieve planken verwerkt naar een robuust uitzicht.

Optimale duurzaamheid

Hoeveel jaren gaan herbruik materialen nog mee? Herbruik materialen zijn immers al vele jaren/decennia gebruikt en de duurzaamheid is dus niet te garanderen. Het profiel ‘Woodsman’ geeft het ruwe uitzicht van gezaagd hout en een optimale duurzaamheid gezien het ‘nieuwe’ planken zijn.

Optimale stabiliteit

Er wordt veel gezegd dat herbruik materialen niet meer ‘werken’. Niets is echter minder waar. Herbruik terrasplanken en gevelbekleding werken immers zoals nieuwe planken. Wij maken ons profiel ‘Woodsman’ in de stabielste houtsoorten, dit om blinde bevestiging mogelijk te maken.

Terrasplanken Woodsman

Welke profielen schaven wij in het gevelconcept ‘Woodsman’?


In het gevelconcept ‘Woodsman’ voorzien wij ons profiel FILIP S. Dit is dus een tand- en groef profiel van 21mm dikte. De mogelijke nuttige breedtes zijn 60mm, 80mm, 105mm en 130mm.

Als terrasplank kunnen wij het B-FIX profiel schaven voor blindbevestiging in de breedtematen van 70, 90, 115 en 140mm.

Gemakkelijk en snel te combineren.

Voor open gevelbekleding of geschroefde terrasplanken kunnen we ook recht schaven. Dit in plankbreedtes van 55, 70, 90, 115 en 140mm. Drie zijden recht geschaafd en zichtzijde ruw.

Download alvast onze brochure zodat u een goed idee kan vormen van de mogelijkheden.

download brochure