Afrormosia planchetten koop je bij Houthandel Paulussen aan voordelige prijzen. Ontdek ons ruime aanbod tropisch hardhout. Vraag nu online uw offerte aan voor Afrormosia planchetten bij Houthandel Paulussen.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

De meest gekozen afwerking voor houten gevelbekleding is de planchetten look; Voor een houten gevelbekleding heeft u een stabiele en duurzame houtsoort nodig die bij voorkeur ook onderhoudsvriendelijk is. Je wil natuurlijk niet elke paar jaar je houten gevelbekleding vervangen, maar ook niet elke 6 maanden staan zwoegen en zweten om het hout op een correcte manier van onderhoud te voorzien.

Een zachte houtsoort kan nogal snel bezwijken aan de harde eisen om de weerselementen te trotseren. Afrormosia daarentegen is zeer hard en sterk, bovendien is het ook heel mooi. De prachtige nerfstructuur bevat een gelijkmatig patroon en geeft een bijzonder cachet wanneer het vergrijst.

Stabiele tropische houtsoorten zoals afrormosia vereisen geen bescherming. Die vergrijzing die het hout mettertijd vertoont maakt het niet zwakker en zal geen invloed hebben op de duurzaamheid. Deze houtsoort zal ook niet te veel werken en zeker niet kromtrekken of barsten.

Sinds kort hebben we een nieuwe importlijn opgestart in afrormosia. Zo kunnen wij deze houtsoort voordeliger aanbieden dan voorheen. Als je onze prijs gaat vergelijken met die van andere leveranciers, zal u zien dat wij een pak voordeliger zijn. Met name wanneer we praten over afrormosia planchetten.

Ontvang Een Gratis Offerte.

Voornaamste gebruik van afrormosia

  • Interieur, met name meubels en vloeren
  • Exterieur, met name gevelbekleding en terrasplanken
  • Algemeen schrijnwerk en interieurlijsten
  • Scheepvaart en botenbouw

In Ons Assortiment

  1. Houten gevelbekleding
  2. Terrasplanken
  3. Planken
  4. Balken
  5. Palen
  6. Planchetten

Soorten Gevelbekleding

Of het nu binnen of buiten is, op de muur of op het plafond, een houten gevelbekleding geeft een prachtige en tijdloze look aan uw omgeving. Om er zeker van te zijn dat u het juiste uiterlijk voor uw houten gevelbekleding kiest, sommen we hier de meest voorkomende profielen en afwerkingen op.

Planchetten

De planchetten die uit voorraad leverbaar zijn bestaan in 15 mm dikte met 130mm nuttige breedte én vierzijdige tand en groef. Wanneer u op zoek bent naar andere afmetingen kunnen wij deze op maat aanleveren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Blokprofiel

Wanneer u beslist om een open blokprofiel gevelbekleding te plaatsen, kies dan voor een stabiele houtsoort zoals Padouk of Afrormosia. Aangezien wij over een uitgebreid machinepark beschikken kunnen we een brede waaier aan afmetingen aanbieden en kan u uw gevelbekleding volledig personaliseren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Wisselend Profiel

Net zoals bij een open blokprofiel, kan u met een open wisselend profiel een erg strakke gevelbekleding maken. Bovendien kan u uw gevelbekleding ook opstellen in verschillende wisselende diktes of breedtes om een eigenzinnig en uniek kenmerk te bekomen. Ook hier dient de houtsoort erg stabiel te zijn.

Zelia

We zeggen het dan misschien wel zelf, maar het Zelia-profiel is een pareltje! Het vereist een waar staaltje vakwerk qua schaven, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Het hout is niet enkel in een parallellogram geschaafd, de vier hoeken zijn ook licht afgerond. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Filip

Bij het Filip-profiel wordt het hout veel beter benut dan bij vergelijkbare profielen. Er is veel minder afval bij het schaafwerk en dit komt de prijs ten goede, daarom staat het Filip profiel bekend als een voordeligere variant van een bekender profiel. U krijgt het uitzicht van een gevelbekleding met dik blokprofiel, maar toch zit het met tand en groef vast in elkaar.

Filip-S of Filip Small

Het Filip-S of Filip Small profiel is de dunnere variant op het Filip-profiel De planken zijn 21mm dik en hebben 55mm nuttige breedte. Ook hier heeft het profiel van de gevelbekleding het uitzicht van een blokprofiel, maar zit toch met tand en groef vast in elkaar.

Hardhouthandel Paulussen

Houthandel Paulussen eigent zich een specialisatie in de houtsoort Afrormosia toe. Daarmee kunnen wij u helpen bij al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met Afrormosia uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs.