Gebruik onze checklist om ervoor te zorgen dat u de houthandel verlaat met alles wat u nodig hebt. Kom niet thuis met een auto vol nutteloze planken of te weinig hout.

  1. Een berekening maken
  2. Marge van 30%
  3. Informeer naar de omvang
  4. Controleren
  5. Vervormde Planken
  6. Zorgvuldig hanteren
Vraag Uw Gratis Offerte Aan

Maak Een Berekening

Maak een lijst waarop elk stuk hout staat dat nodig is voor uw project. Maak hiervan een 'berekening' op basis van uw kennis en de afmetingen van de planken waar u aan kunt komen. Hou rekening met de lengte, breedte en dikte van de planken - de lengte is de de meest kritieke afmeting. Planken kunnen aan elkaar worden gelijmd om breder of dikker te worden, maar zelden om ze langer te maken.

Overhead

Neem bij deze materiaal-berekening een overhead-marge op van 30 procent. U heeft dan ruim voldoende extra hout voor afval of eventuele fouten.

Informeer Naar De Omvang

Koopt u geëgaliseerd hout? Informeer dan bij uw houthandel welke omvang zij hanteren, op die manier bent u zeker van wat u koopt. Sommige leveranciers vermelden de nominale omvang en andere dan weer de afgewerkte omvang.

Controleer De Planken

Contoleer bij afhaling de planken zorgvuldig op afwijkingen. Let hier vooral op knopen en barstjes die de hoeveelheid die u kunt gebruiken kunnen beïnvloeden. Wederom is hier de lengte de belangrijkste dimensie.

Let Op Vervormde Planken

Let tevens ook op vervormde planken. Wanneer u te maken heeft met hout dat in de lengte gekromd is, kan u hiermee werken als u het in de lengte doorzaagt en de planken daarna aan elkaar lijmt om panelen te creëren. In de breedte gekromd hout is prima als u de plank in kortere stukken zaagt, maar verdraaid hout moet u vermijden.

Met Zorg Hanteren

Hanteer het hout zorgvuldig! Een kuil op een kritiek punt beïnvloed de wijze waarop men de planken verwerkt. Wees daarom voorzichtig wanneer u de punten van een vochtigheidsmeter in het hout steekt. Zoek een plek die niet belangrijk is voor het eindresultaat zoals een pas gezaagd uiteinde van de nerf.

Houthandel Contacteren

Nadat u de nodige berekeningen heeft uitgedokterd, kan u met Houthandel Paulussen contact opnemen betreffende het gewenste hout. U kan tevens ook reeds een kijkje nemen in ons assortiment houtsoorten.


Vraag Uw Gratis Offerte Aan