Padouk is een tropische hardhoutsoort die op natuurlijke wijze vergrijsd. Padouk staat gekend als de snelst verkleurende houtsoort, deze zal binnen afzienbare tijd naar een zilvergrijze kleur gaan.

Het vergrijzingsproces van Padouk

Het natuurlijke vergrijzingsproces van Padouk zorgt ervoor dat het reeds enkele weken na de plaatsing van kleur verandert. Hoe snel die vergrijzing plaats vindt, is afhankelijk van het aantal uren zon (uv-stralen). In het begin heeft Padouk een erg felle rood-oranje kleur. Twee tot vier weken later ziet het al gauw bruin en ongeveer een jaar later zal de gevel mooi vergrijsd zijn. 

Het voordeel van deze houtsoort is dat het vergrijzingsproces geen invloed heeft op de hardheid of duurzaamheid van het hout. Dat maakt het de ideale houtsoort voor gevelbekleding. Het hout is van nature hard en vervorm daardoor niet, dat geeft het een levensduur van ongeveer 25-30 jaar. Een padoek gevel behoeft verder geen speciaal onderhoud.

Wat is de prijs van Padoek?

Vraag een offerte aan om de prijs voor ons Padoek te ontdekken. Aangezien wij op maat gemaakte pakketten aanleveren voor particulieren en zakelijke klanten zijn onze prijzen gebaseerd op de desbetreffende eisen voor dat pakket.

Bovendien varieert de prijs van tropisch hardhout van periode tot periode en is deze afhankelijk van de schaarste op dat moment. Het is daarom moeilijk om één algemene prijs online te plaatsen. Wij garanderen echter wel dat u bij ons de beste prijs betaald voor uw Padoek.

Hardhouthandel Paulussen

Als een gespecialiseerde hardhouthandel, kan Houthandel Paulussen u helpen in het uitkiezen van houtsoorten voor al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met Padoek uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs.