Ipe, Padoek en tropische hardhoutsoorten zijn allemaal in staat om jarenlang de weersomstandigheden te trotseren. Correct onderhoud is echter cruciaal om de levensduur van uw houten terras zo lang mogelijk te rekken.

Uw houten terras voorbereiden op de koude, natte wintermaanden verbeterd niet enkel de integriteit en schoonheid van uw houten terras, maar het maak het ook makkelijker om in de lente sneller van uw terras te genieten. Rol uw mouwen op, want vandaag gaan we uw houten terras onderhouden voor de winter.

Goed Schoonmaken

Met de verhoogde kans op regen en de mogelijkheid van sneeuw, zal je misschien denken dat nu niet het moment is om een houten terras schoon te maken. Het begin van de winter is echter het perfecte moment om een houten terras goed te schrobben. Tijdens de lente, wanneer bloemen verwelken en de bomen hun bladeren verliezen, kan troep zich ophopen op uw terras. Die vuiligheid heeft slechts één goede regenbui nodig om een broeihaard van schimmel te worden. Speel op veilig en maak alles proper voordat u binnenshuis gaat overwinteren.

Benodigdheden

  • Tuinslang
  • Nylon Borstel
  • Terrasreiniger
  • Sproeier
  • Terrasolie

Winteronderhoud Voor Een Houten Terras

Met proper water het terras afsproeien met de tuinslang.

Giet daarna de terrasreiniger in de sproeier. Kies een biologisch afbreekbare terrasreiniger die gemaakt is voor de houtsoort van uw terras. Het kan zijn dat u de terrasreiniger moet mengen met water, volg daarom altijd de aanwijzingen van de fabrikant. Sproei de terrasreiniger over het gehele terras en laat 10 minuutjes inwerken.

Schrob nu het hele terras met de nylon borstel. Je zou het vuil en grit nu moeten zien loskomen. Als uw terras bijzonder vuil is kan het zijn dat u een tweede laag terrasreiniger moet aanbrengen tijdens het schrobben.

Na afloop mag je het terras afsproeien met de tuinslang.

Beschermen Tegen Algen En Schimmel

Nu je houten terras weer schoongemaakt is, is het ideale moment aangebroken om het te behandelen met terrasolie om algen en schimmel te voorkomen. Volg wederom de instructies van de fabrikant en breng de terrasolie aan met een rol, borstel of sproeier. Indien er na 20 minuten olie nog niet door het hout is opgenomen, moet je deze met een doek verwijderen. Nu ben je klaar!

Terras Opruimen

De vochtige, koude wintermaanden brengen niet enkel schade toe aan uw houten terras. Alles wat op het terras staat zal ook blootgesteld zijn aan de weerselementen en kunnen ook een invloed hebben op het hout. Om roestvlekken en schimmel te vermijden, ruim je het terras op en zorg je ervoor dat de barbecue, plantenbakken en metalen tuinmeubels niet op je houten terras staan. Je kan deze best opslaan in de garage of in een tuinhuis. Heb je geen opslagruimte? Probeer ze dan overdekt te plaatsen en te bedekken zodat vocht geen kans krijgt.

Houthandel Paulussen

Houthandel Paulussen heeft de nodige product experts die u van de nodige informatie kunnen bijstaan en al uw bijkomende vragen over het onderhoud van uw houten terras kunnen beantwoorden.