Een houten gevelbekleding beschermt de achterconstructie tegen de weersomstandigheden, maar heeft ook een esthetische functie. Naast de vele mogelijke profielen, is de juiste keuze in houtsoort misschien wel het meest doorslaggevend.

Afrormosia

Afrormosia heeft een fijne textuur met een regelmatig patroon en een subtiele kleuring. Dit prachtige uiterlijk zorgt ervoor dat een gevelbekleding in Afrormosia de populairste keuze is binnen de tropische hardhoutsoorten. Binnen ons Afrormosia gevelbekleding assortiment vindt u planchetten, open blokprofiel, open wisselend, zelia, filip en filip s profielen terug.

Afzelia Doussié

Aangezien Afzelia een zeer stabiele houtsoort is, is het zeer duurzaam en krijgt het een lange levensduur. Esthetisch heeft het een dezelfde kleur als het beste mahonie hout, waardoor het een zeer mooie afwerking aflevert. Qua prijs is een Afzelia gevelbekleding misschien wel de voordeligste keuze van de drie.

Padouk

Onze persoonlijke favoriet, Padouk. De uitzonderlijke kleur en het prachtige nerfpatroon maken dit de mooiste gevelbekleding die u zal zien. Padouk heeft de bijnaam ‘barhout’ omdat het vochtbestendig en zeer hard is. Het is niet de beste keuze voor uw portefeuille, maar het oog wil ook wat.

Tropisch Hardhout voor Gevelbekleding

Vraag een offerte aan om de prijs voor tropisch hardhout te ontdekken. Wij stellen op maat gemaakte pakketten samen, dus onze prijzen zijn afhankelijk voor de eisen van desbetreffend pakket. Wij garanderen echter wel dat u bij ons de beste prijs betaald voor uw tropisch hardhouten gevelbekleding.