Thermo Radiata Pine FSC komt oorspronkelijk van de snel groeiende monterey-den en bevind zich in de hoogste kwaliteitsklasse van de Thermo houtsoorten.

De thermische modificatie zorgt voor uitstekende eigenschappen. Denk daarbij aan een hogere moeilijkheidsgraad tot beschadiging. Een grote meerwaarde als je er rekening mee houdt dat veel hedendaagse houtsoorten vol knopen zitten, snel beschadigen, enz.

Deze houtsoort combineert het ecologische van de thermo houtsoorten met een grote duurzaamheid. Hoewel Radiata Pine Thermowood in het algemeen duurder is dan normale thermogrenen of thermovuren, is dit volledig te wijten aan zijn uitstekende kwaliteiten.

Thermo Radiata Pine is een snelgroeier die verduurzaamd wordt en dat maakt het een uitstekende alteratief als u op zoek bent naar een duurzame gevelbekleding. Bij Hardhouthandel Paulussen is deze houtsoort enkel te verkrijgen in 25x150mm en 50x150mm gezaagde maat. We beschikken zelf over een uitstekende schaafmachine, dus wij kunnen steeds het gewenste profiel schaven.

Heeft u een project en bent u niet zeker of deze houtsoort hiervoor geschikt is? Vraag het ons gerust.