De lente is in aantocht! Na een lange, koude winter is de gedachte van een warme lentedag in april of mei een idyllisch vooruitzicht. Vooraleer je het terrasmeubilair terug boven haalt, moet je trachten deze 3 fouten te voorkomen bij het schoonmaken van een houten terras.

Als je een terras hebt, is er werk aan de winkel zodra de winter is afgelopen. Er zijn vast en zeker vlekken en vuiligheid die zich genesteld hebben tussen de planken. Hier zijn de belangrijkste fouten om te voorkomen bij het schoonmaken van je terras:

De Natuur Zijn Gang Laten Gaan

Als je denkt dat de wind en regen van de lente je terras zullen schoonmaken, denk dan nog maar een keer na. Al wat de weerselementen doen is het vuil verplaatsen en dus niet verwijderen.

Niet Tussen De Planken Reinigen 

Vuil, bladeren en andere materialen laten opstapelen op en tussen de planken kan voor grote problemen zorgen. Organisch materiaal dat zich tussen de planken bevind kan gaan rotten en verkleuring veroorzaken. Bij zachte houtsoorten kan het zelfs bijdragen aan vroegtijdige houtrot. Water verzamelt zich op de plek waar het niet kan aflopen en zorgt voor planken die krom trekken. Doe uw terras een plezier en reinig tussen de planken.

Overdadig Gebruik van Hogedrukreiniger

Terrasplanken, of ze nu zo sterk zijn als Ipé of niet, zijn niet van staal. Ze kunnen beschadigt raken door overdadig gebruik van de hogedrukreiniger. Door gebruik te maken van te veel druk of het verkeerde opzetstuk. Maak gebruik van een opzetstuk dat de straal breed verspreid, volg de nerf en lengte van de plank en sproei niet te dicht op de planken.

Hardhouthandel Paulussen

Als een gespecialiseerde hardhouthandel, kan Houthandel Paulussen u helpen in het uitkiezen van houtsoorten voor al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met tropisch hardhout uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs. Vraag vandaag uw offerte aan.