Uw houten terras reinigen... Een taak waar de meesten onder ons iemand voor in zouden willen huren. Het goede nieuws is dat het schoonmaken van je houten terras geen volledig weekend in beslag moet nemen of dat je je bankrekening moet plunderen om iemand in te huren die dit vuile karweitje wil doen.

Hier zijn 5 simpele tips die je kan toepassen om je terras op tijd schoon te maken voor het warmere weer en het neemt slechts enkele uren van je tijd in beslag.

Bereid Je Terras Voor

Schakel de hulp in van je wederhelft of een vriend om alle meubels van het terras af te halen. Dit zou niet meer dan 10 minuutjes mogen duren en geeft je een voorsprong omdat je dit lege terras van boven tot onder kan reinigen.

Schoonmaken rondom je meubels is niet efficiënt en verspilt veel tijd; meubels aan de kant zetten geeft je de ruimte om het gehele oppervlak te reinigen en eventuele verbeteringen aan te brengen waar nodig.

Je Terras Reinigen

Nadat je het terras helemaal leeg hebt gemaakt, is het tijd om je mouwen op te rollen en aan het werk te gaan. In de plaats van schrobben op je handen en knieën, gebruik je best een harde borstel die het vuil en gruis dat over de winter is opgehoopt verwijdert.

Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaak producten voor uw terras gebruikt - hardhout kan je bijvoorbeeld al met wat water en bruine zeep (of javel) reinigen.

Terrashout Behandelen

De meeste verkiezen om hun houten terras onbehandeld te laten, maar je kan je terras ook behandelen om zichtbare slijtage te beperken.

Een hardhouten terras behandelt zichzelf door de blootstelling aan zonlicht en regen. Je zal dit zien aan de natuurlijke en gelijkmatige vergrijzing (hierdoor wordt het hout niet zwakker en is er geen invloed op de levensduur).

Terrasmeubilair Schoonmaken

Vooraleer je die zware meubels terug op je schone terras begint te sjouwen, neem je best even de tijd om je tafel en stoelen te reinigen. Denk ook aan je kussens en zorg dat zichtbare vlekken en vervelende schimmels of algen verwijdert zijn.

Schrob Je Buitengevel

Uw huis zal er nu (op een positieve manier) groezelig uitzien in vergelijking met uw oogverblindende terras.

Neem de tijd om de buitengevel en ramen schoon te maken. Vensters kunnen worden afgespoten, ramen kan je schoonmaken met glasreiniger.

Voila! Met wat ellebogenwerk zijn uw huis, ramen en houten terras nu volledig schoongemaakt zodat u er tijdens het mooie weer van kan genieten.