Hier zijn vijf manieren waarop hardhout gebruikt wordt in de hedendaagse architectuur en waar wij helemaal dol op zijn.

Vandaag de dag merken we dat hardhout meer en meer gebruikt wordt om een dynamische stijl te creëren in het design van hedendaagse woningen. Zowel binnen als buiten worden prachtige houtsoorten gebruikt om muren, plafonds, deuren en veel meer te accentueren.

Gevelbekleding

Wij zijn grote fan van het gebruik van hardhout voor gevelbekleding. We schreven er zelfs een volledige gids over! Houten gevelbekleding transformeert het volledige buitenaanzicht van uw woning. De natuurlijke kleuren creëren een interressant uiterlijk dat een nieuw likje verf nooit kan verwezenlijken. Je kan kiezen uit verschillende profielen om de perfecte look van uw moderne huis te bekomen.

Open gevelbekleding Gierle (BE)

Project: Open gevelbekleding Gierle (BE)

Terrasplanken

We gaan niet zeggen dat een betegeld terras uit de mode is, maar een hardhouten terras voegt een extra stijlniveau toe dat terrastegels nooit kunnen bekomen. Heeft u een zwembad in de tuin? Daar hoort nu eenmaal een hardhouten terras bij. De kleur van het hout zorgt ervoor dat het water er blauwer en uitnodigender uitziet, vindt u niet?

Terras 190mm Sluis (NL)

Project: Terras 190mm Sluis (NL)

Bijgebouwen

Een bijgebouw is de ideale manier om een beetje personaliteit aan je tuin te geven. Het kan verschillende functies vervullen. Een trendy bar om je gasten te ontvangen in de zomer, een stijlvol poolhouse, een unieke werkplek, etc. Het voegt warmte en diepte toe aan de tuin. 

Bijgebouw Brasschaat (BE)

Project: Bijgebouw Brasschaat (BE)

Tuinschermen

Wanneer een simpele houten schutting niet volstaat, kan een accentuerend tuinscherm misschien net datgene zijn dat je tuin nodig heeft. Een modern gevoel dat een hedendaags design aan je woning geeft. De combinatie van groen gras en het warm gekleurde hout is de perfecte kleurencombinatie.

Project: Schutting Vosselaar (BE)

Boomtafels

Geweldig, deze nieuwe trend! En het voegt een uniek karakter toe aan elke kamer. Er zijn zoveel verschillende stijlen tafels, maar deze is toch echt wel onze favoriet. Alles hangt af van de houtsoort die je kiest, maar je kan een boomtafel gebruiken als vergadertafel, werkeiland, eettafel, enzovoorts.

Project: Boomtafels Eersel (NL)

Je kan nog veel meer unieke creaties ontdekken op onze Projecten-pagina. Hoewel wij enkel het hout aanleveren voor al deze projecten, brengen wij u graag in contact met de ideale aannemer voor de uitvoering van uw project.

Hardhouthandel Paulussen

Als een gespecialiseerde hardhouthandel, kan Houthandel Paulussen u helpen in het uitkiezen van houtsoorten voor al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met tropisch hardhout uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs. 

Ontvang Een Gratis Offerte