Tropisch hout kopen? Dat doe je het beste bij Hardhouthandel Paulussen - al jaren gekend als dé specialist in tropisch hardhout. Met het ruime aanbod tropische houtsoorten in ons gamma en kwalitatieve houtbewerkingsmachines, kan iedereen zijn gading vinden bij Hardhouthandel Paulussen.

U verdient hoge kwaliteit met een snelle levering. Dat is dan ook hetgene waar we naar streven.

Populair Tropisch Hardhout

Padoek is een tropische houtsoort die u bij ons kan kopen

Padouk

Padoek staat ook wel gekend als 'barhout, voornamelijk omdat het vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Houtbewerkers zijn helemaal dol op dit tropisch hardhout aangezien het hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken is. Door zijn slijtvaste karakter wordt padoek vaak gebruikt voor vloeren. Het heeft een typisch consistente tekening, al is de dieprode kleur doortrokken van donkerder lijnen. Padoek heeft een hoge glans en een voortreffelijke kleur. De rode kleur kan zelfs tot paarsbruin donkerder kleuren. Verder is de nerf recht of golvend. 

Ipé is een tropische houtsoort die u bij ons kan kopen

Ipé

Ipé is een uiterst duurzaam Braziliaanse houtsoort. Dit tropisch hardhout is perfect voor commerciële en residentiële toepassingen zoals terrassen, gevelbekleding of tuinmeubelen. Het kan behandeld worden om zijn natuurlijke schoonheid te behouden of blootgesteld worden om mooi zilvergrijs te verkleuren. Als je de eenmalige kost van Ipé vergelijkt met andere materialen die u 3-5 keer moet vervangen gedurende de levensduur van Ipé, wordt de waarde van dit tropisch hardhout al snel duidelijk!

Afrormosia is een tropische houtsoort die u bij ons kan kopen

Afrormosia

Afrormosia heeft veel kwaliteiten van teak (Tectona Grandis) en wordt daarom al jarenlang gebruikt als vervanger voor teak. De nerf, kleur, textuur en duurzaamheid zijn nagenoeg hetzelfde. De houtsoort is niet zo olieachtig als teak en is daarom beter geschikt voor het maken van meubilair. Voor een tropische hardhoutsoort is het makkelijk in gebruik en goed af te werken. Afrormosia staat gekend om zijn mediumbruine kleur. Hoewel het geel of oranje kan zijn wanneer het pas is gezaagd, kleurt het echter snel donkerder. Er is ook enige kans op blauwe vlekken.

Cumaru is een tropische houtsoort die u bij ons kan kopen

Cumaru

Vaak over het hoofd gezien door zij die op zoek zijn naar populairdere hardhouten - zoals Ipé en Padouk - Cumaru is een uitstekend alternatief voor duurder tropisch hardhout.  Cumaru heeft de roodbruine look van Ipé met een vergelijkbare densiteit en duurzaamheid. Cumaru hardhout is uiterst stijf, sterk en hard en leent zich goed voor een breede waaier van toepassingen. Het kernhout fluoresceert ook onder een black light, wat helpt met het onderscheiden van Ipé.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

Tropisch Hout Kopen?

Gaande van zeldzame tot duurzame tropische hardhouten, wij zijn kieskeurig als het gaat om onze producten. Wij verkopen niets dat we zelf niet zouden gebruiken in ons project. Eens u onze deur binnenwandelt, staan wij u stap voor stap bij zodat u blij bent met het eindresultaat. Neem vandaag contact op voor een vrijblijvende offerte.