De Red Dot Awards worden algemeen beschouwd als een van de grootste en belangrijkste innovatie- en designprijzen. Sinds 1955 wordt deze befaamde prijs uitgereikt aan designers wereldwijd. Het Forestlines® gevelsysteem ging in 2022 al lopen met de hoofdvogel, dit jaar gaan de Forestlines® lamellen met deze eer lopen.

De Forestlines® lamellen winnen de 'Red Dot Award 2024' als 'Innovative Product'.

De innovatieve, houten lamellen zijn een absolute openbaring in de bouw.
Een intelligent, onbrandbaar profiel wordt aan de zijkanten geïntegreerd waardoor brandreactieklasse B-s1,d0 met onbehandeld hout bekomen wordt.

Het intelligent aluminium profiel geeft naar brandbare oppervlakte al een stevige reductie (20 a 30%).
Tegelijkertijd zorgt de afmeting en positionering ervoor dat dit percentage opgetrokken wordt naar 60 a 80%.

Het profiel is zo ontworpen dat het alle bouwtechnische punten afvinkt.
Het monteert vlot, voorkomt diepere inbranding, houdt afstand voor vocht, etc.
Hoewel het intelligent profiel dergelijk grote impact heeft, is ze amper zichtbaar door haar positionering in de zijkanten.

Op deze manier kunnen allerlei Lesser Known Timber Species (LKTS) zonder (brandvertragende) behandeling brandreactieklasse B-s1,d0 halen.
Onbehandeld hout wordt als meest ecologische grondstof in haar pure vorm optimaal gebruikt.

Er wordt geen modificatie of behandeling toegepast, waardoor hout een ecologische grondstof blijft en dus geen composiet materiaal wordt.
Eenmaal het product aan het einde van haar leven zit, zijn alle componenten vlot losmaakbaar en (heel) vlot recycleerbaar.

Naast de Lesser Known Timber Species (LKTS) is het ook mogelijk reclaimed hout te gebruiken voor deze toepassing.

"Ik ben ontzettend trots dat onze nieuwste innovatie deze prestigieuze prijs voor buitengewone productontwerpen heeft gewonnen. De Forestlines® lamellen zijn een heel innovatief product dat de grenzen van de wetenschap verlegd. Tijdens het innovatieproces wordt productontwikkeling steeds gekoppeld aan enkele belangrijke voorwaarden: - Ecologie (duurzaamheid, circulariteit, impact mens en milieu, etc.), Design en prijs. De Forestlines® lamellen scoren op alle vlakken uitzonderlijk goed. Innovatie is de sleutel naar een ecologische wereld"
- Steven Paulussen - Bestuurder en ontwerper - Paulussen Houthandel. -


De Forestlines® lamellen zijn patent pending.