Forestlines Gevelbekleding

Forestlines Gevelbekleding

Forestlines Gevelbekleding

Forestlines Gevelbekleding


De natuur zit vol strakke, onregelmatige lijnen. Het aanzicht van de bomen in het bos is een uitstekend voorbeeld van de schoonheid van de natuur. Dit speels en toch strak karakter willen we integreren in uw woning.

We lanceren een nieuwe, innoverende gevelbekleding waarin hout en aluminium harmonieus samenwerken tot een unieke gevel. We de mogelijkheid geven aan de klant om hun gevel volledig te personaliseren in houtsoort en houtprofielen.

Door onze enorme voorraad in brut hout, kunnen wij de houtprofielen schaven naar vrijwel elke dikte en breedte. De aluminium profielen hebben een standaardbreedte van 20 en 30mm tussen het hout, deze zijn ook te combineren.

U krijgt zo een unieke gevelbekleding dat volledig onzichtbaar geschroefd is, waar geen achterconstructie zichtbaar is, etc.

Kwalitatief behoort dit gevelbekledingsconcept tot de absolute top.

offerte aanvragen
Forestlines Gevelbekleding

Jarenlange wetenschappelijke studie


Het Forestlines concept is het eindresultaat van een doorgedreven, jarenlange wetenschappelijke studie. Door middel van trail-and-error werd de allerbeste brandklasse met onbehandeld hout gezocht én gevonden.

Hoewel de wetenschap tot voor kort correct zei dat brandklasse B met onbehandeld hout niet mogelijk was, zorgt ons Forestlines dus voor een revolutie in de houtwereld. Hoewel de studie ondertussen al jaren duurt en erg kostelijk was, blijven we verderzoeken om zo de grenzen van de houtsoorten en montage op te zoeken.

Forestlines Gevelbekleding

Volledig personaliseerbaar profiel

Twee clipbreedtes en ontelbare mogelijkheden in hout.

Forestlines Gevelbekleding

Onzichtbare bevestiging

Hoge afwerkingsgraad, onzichtbaar geschroefd.

Forestlines Gevelbekleding

Snelle montage

Eenvoudige en snelle montage.

Forestlines Gevelbekleding

Prijsvoordeel

Absoluut minimum aan zaagverlies = prijsvoordeel. Het hout en aluminium moet niet samenkomen op een achterlat.

Forestlines Gevelbekleding

Innovatieve schroef

Innovatieve schroef voorzien van houtfrees en torxkop.

Forestlines Gevelbekleding

Minimum aan insecten

Minimum aan spinnen, insecten, vuil, etc.

Forestlines Gevelbekleding

Topkwaliteit aluminium

Topkwaliteit aluminium.

Forestlines Gevelbekleding

Krasbestendige coating

Sterk krasbestendige coating.

Forestlines Gevelbekleding

Coating conform QUALICOAT Seaside.

Sterkere bescherming voor bijzonder agressieve milieus (kuststreek, industriegebied, etc).

Forestlines Gevelbekleding

In eigen beheer

Hout en verwerking aan topkwaliteit in eigen beheer.

Forestlines Gevelbekleding

Ontwikkeld met vakmannen en architecten

Het profiel is ontwikkeld in samenspraak met vakmannen en architecten

Forestlines Gevelbekleding

Beschermd profiel

Het Forestlines® is een uitgebreide studie en hierdoor beschermd.

Red Dot Award

Het Forestlines® schiet niet één, maar twee keer de hoofdvogel af.


De Red Dot award wordt jaarlijks uitgereikt in Duitsland en wordt tegelijkertijd beschouwd als een van de allerhoogste innovatie- en design awards van Europa. Het Forestlines® heeft zich doorheen de jaren opgeworpen als de absolute top in gevelbekleding. De extreme optimalisatie van de brandreactie van onbehandeld hout werd zelfs voor deze innovatie als onmogelijk geacht. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het ecologische aspect, waarbij hout als ruwe grondstof optimaal gebruikt kan worden, etc.

Het Forestlines® van Paulussen Houthandel BV werd voor haar innovatie en design bekroond als ‘The best of the best’ in de categorie ‘Materials and surfaces’. Daarnaast pakt ze ook de hoofdvogel als ‘The best innovative product’.

Waar deze prijzen meestal voor grote multinationals weggelegd zijn, zijn wij als familiebedrijf des te trotser op deze prestatie.

Forestlines® Red Dot Winner 2022 Forestlines® Red Dot Winner 2022
Forestlines Gevelbekleding

Bring Nature Home


De Forestlines Gevelbekleding is een volledig personaliseerbaar profiel. Beschikbaar in twee clipbreedtes en ontelbare mogelijkheden in hout. De gevelbekleding wordt onzichtbaar geschroefd en is eenvoudig en snel te monteren.

Het grote prijsvoordeel van Forestlines? Er is een absoluut minimum aan zaagverlies doordat het hout en aluminium niet moet samenkomen op een achterlat. Dit alles is mogelijk gemaakt door de innovatieve schroef voorzien van houtfrees en torxkop.

Minimum aan spinnen, insecten en vuil


Het profiel, ontwikkeld in samenspraak met vakmannen & architecten, is veelgeprezen vanwege het minimum aan spinnen, insecten, vuil, etc.. Forestlines is hét systeem dat je wil gebruiken in jouw volgende project.

Naast hout en verwerking aan topkwaliteit in eigen beheer, wordt er ook gekozen voor aluminium met een sterk krasbestendige coating conform QUALICOAT Seaside. Dat staat voor een sterkere bescherming in bijzonder agressieve milieus (kuststreek, industriegebied, ...).

Forestlines Gevelbekleding
Forestlines Gevelbekleding

Enkel verkrijgbaar bij Paulussen Houthandel


Het Forestlines profiel haalt als allereerste gevelbekleding brandklasse B s1 d0 met onbehandeld hout, een absolute revolutie.

Het profiel Forestlines is een beschermd profiel.

Enkel Paulussen Houthandel BV mag deze gevelbekleding produceren en commercialiseren.

Bent u groothandel en wenst u verdeler te worden? Informeer er zeker naar!