Afrormosia is mooi, duurzaam en tijdloos. Het durft ook wel prijzig uit te vallen, zeker in vergelijking met de grote keuze in kunststof.

Het goede nieuws is dat je niet moet besparen op uiterlijk en kwaliteit om binnen een beperkt budget te blijven. Zeg 'Neen' tegen goedkoop hout en kies voor het hardhout waar je naar verlangt. Je rekening moet niet geplundert worden als je dit simpele advies volgt.

Vraag de prijs per m2 aan bij een gespecialiseerde houthandel

Wanneer je prijzen voor Afrormosia aan het opvragen bent, zal je vast gemerkt hebben dat je bij de groothandel (en de standaard houthandel) een pakket moet aankopen. Die pakketten bestaan uit een vooraf bepaald aantal planken, balken of palen.

Mede hierdoor zit je telkens met een overschot aan hout. Hout dat je hoogstwaarschijnlijk niet meer zal gebruiken. Als dat het geval is, dan heb je gewoonweg te veel betaald en dat zorgt ervoor dat je prijs per m2 Afrormosia de hoogte in gaat.

Een houthandel gespecialiseerd in tropisch hardhout beschikt echter over meerdere houtbewerkingsmachines en heeft daardoor de mogelijkheid om Afrormosia te bewerken en op maat te zagen. Hierdoor kan er afgeweken worden van het vaste stramien en kan je een lading Afrormosia op maat samenstellen.

Ze herzagen het hout in de door jouw gewenste afmetingen, passen de aantallen aan. Bovendien beschikt een tropische hardhouthandel vaak over een uitgebreide voorraad Afrormosia (ca. 50m³) en kan er sneller geleverd worden.

Daarom is Afrormosia het goedkoopste bij een gespecialiseerde houthandel.

Overleg met de aannemer wat je zelf kan doen

We gaan niet ontkennen dat Afrormosia binnen een bepaalde prijsklasse ligt. Maar naast het besparen op hout, kan je ook besparen op werkuren. Je factuur zal flink verlagen als je wat aan doe-het-zelf doet. Het is een manier om te besparen op je project en toch wordt er vaak niet aan gedacht.

Stel simpelweg de vraag aan je aannemer of er werken zijn die je zelf kan uitvoeren. Op die manier is er meer budget over om te spenderen in het aankopen van kwaliteitshout. Zo kan je bijvoorbeeld oude gevelbekleding reeds verwijderen of het oude terras reeds strippen.

Voor een ervaren doe-het-zelver is dit de beste manier op geld te besparen. Probeer alsjeblieft niet zelf het volledige project af te werken als je geen flauw benul hebt waar je mee bezig bent. Als je het verknoeit, moet je zoiezo een aannemer inhuren en ben je een pak meer geld kwijt.

Als je geen Handige Harry bent, vraag dan gewoon naar een korting. Als je werkt met een kleine zelfstandige aannemer, zal je meer succes hebben dan bij een grote firma. Doorgaans is er altijd wel een onderhandelingsruimte (5-10%) ingebouwt in hun prijzen. Afdingen is echt niet zo ongewoon.

Wil de aannemer niets in de prijs doen? Probeer ze dan te paaien met cash. Wanneer je ze op 30 dagen gaat betalen nemen zij een risico. Bij een contante betaling krijg je vaak 2% korting op het totaalbedrag. Het kan zijn dat je dan vooraleer de aannemer langskomt reeds het volledige bedrag moet betalen of binnen de 5 werkdagen na plaatsing.

Vergelijk verschillende offertes

Het is altijd slim om enkele offertes (2 of 3) te vergelijken. Zo ontdek je de beste manier van aanpak, prijs en levertijd en kan je bepalen waar je comfortabel bij voelt. Dat wil niet zeggen dat je moet kiezen voor de goedkoopste prijs per m2, maar degene waar je het beste gevoel bij hebt en die het meeste waarde voor je geld levert.

Ga niet naar outletstores en discounters, daar boet je echt flink in op kwaliteit. Vaak zijn dit restanten die geen mooie nerfstructuur hebben of het is hout dat broos is geworden. Als je kiest voor Afrormosia kies je voor een mooi product van topkwaliteit en dat zal je daar niet vinden.

Overdrijf ook niet door tientallen offertes op te vragen. Dat is tijdverspilling voor iedereen.

Afrormosia Prijs Per m2 bij Houthandel Paulussen

Houthandel Paulussen heeft sinds kort een nieuwe importlijn opgestart in Afrormosia. Op deze manier kan de houtsoort een stuk scherper aangeboden worden dan voordien. In vergelijking met andere leveranciers zijn wij gewoonweg de voordeligste per m2.

Omdat wij op maat gemaakte pakketten kunnen samenstellen, garanderen wij u de beste prijs voor Afrormosia per m2. Vraag vandaag een gratis offerte aan.

Ontvang Een Gratis Offerte

Kort Samengevat:

  1. Vraag een offerte op bij een hardhouthandel
  2. Voer zelf enkele klusjes uit
  3. Vergelijk leveranciers en kies wijs