Een verticale houten gevelbekleding? Ja dat kan zeer mooi zijn. Maar wat zijn de valkuilen daarvan en welke houtsoort moet je daarvoor kiezen? Houthandel Paulussen beantwoord al uw vragen.

Oké, we geven het toe: kiezen voor een verticale houten gevelbekleding is een pure kwestie van smaak. Een snellere afvoer van het regenwater is echter wel het grote voordeel van een verticale plaatsing. De afwerking van de kopse houtkanten is belangrijk om wateropzuiging tegen te gaan en uw gevel te beschermen.

Voor een verticale houten gevelbekleding raden wij volgende profielen aan:

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

Open wisseld profiel

Verticale Houten Gevelbekleding met Planchetten

Voor een verticale houten gevelbekleding met planchetten profiel komen verschillende houtsoorten in aanmerking die een hoge, natuurlijke duurzaamheid en stabiliteit hebben. Deze houtsoorten zijn tevens ook onderhoudsvriendelijk: Padoek (ofwel Padouk), Afrormosia, Afzelia Doussié, Iroko, Thermo-Ayous of Western Red Cedar. Andere houtsoorten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De planchetten die uit voorraad leverbaar zijn hebben een 15 mm dikte met 130mm nuttige breedte én vierzijdige tand en groef. Wanneer u op zoek bent naar andere afmetingen kunnen wij deze op maat aanleveren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open wisseld profiel

Verticale Houten Gevelbekleding met Open Blokprofiel

Indien u voor een verticale houten gevelbekleding met open blokprofiel kiest, dan is het aangeraden om te kiezen voor een stabiele houtsoort zoals Padouk, Afrormosia of Afzelia Doussié. Padouk en Afrormosia zullen het mooiste verkleuren en hier hebben wij steeds een erg grote voorraad van beschikbaar.

De meest voorkomende afmetingen zijn 25x40mm, 21x40mm, 21x55mm, 21x70mm, 21x95mm, 21x120mm, 21x140mm, etc.

Open wisseld profiel

Verticale Houten Gevelbekleding met Open Wisselend Profiel

Met een open wisselend profiel kan u een erg strakke gevel bekomen. Ook bij een verticale houten gevelbekleding met open wisselend profiel is de houtsoort erg bepalend (deze dient wederom erg stabiel te zijn). Wij raden voor alle projecten met open wisselend profiel aan om te kiezen voor Padouk, Afrormosia of Afzelia Doussié. Deze houtsoorten zullen zonder behandeling mooi vergrijzen.

De meest voorkomende afmetingen zijn 21x40mm, 21x55mm, 21x70mm, 21x95mm, 21x120mm, 21x140mm, etc.

Hardhouthandel Paulussen

Als een gespecialiseerde hardhouthandel, kan Houthandel Paulussen u helpen in het uitkiezen van houtsoorten voor al uw binnen- en buitenshuis projecten. We beschikken zelf over een machinepark waardoor we erg veel afmetingen aan kunnen bieden en de nodige aanpassingen kunnen uitvoeren. Of u nu op zoek bent naar een verticale houten gevelbekleding of een horizontale houten gevelbekleding. Wij kunnen u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service.

Ontvang Een Gratis Offerte Voor Uw Gevelbekleding