PLUS ULTRA Utrecht (NL) Gevelbekleding Jatoba

PLUS ULTRA Utrecht (NL)

Over dit project

In Utrecht is half april gestart met de bouw van bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra.
Het 23.000 vierkante meter omvattende complex biedt plek aan voornamelijk startende en doorgroeiende bedrijven in de life sciences-sector.
Het kantoor- en laboratoriumgebouw, dat is ontworpen door CEPEZED, krijgt een flexibele opzet en wordt energieneutraal.

Omwille van de flexibiliteit in gebruik heeft CEPEZED een hybride hoofddraagconstructie ontworpen. Dit maakt grote overspanningen en daarmee grote, vrij indeelbare vloervelden mogelijk. Een royaal en licht atrium, dat aansluit op een terras aan de zuidgevel, vormt het hart van het gebouw. Het is een ruimte voor ontmoeten, flexwerken, evenementen en lunchen.

Via loopbruggen, balkons en andere elementen is het atrium verbonden met de omliggende kantoren, laboratoria en vergaderruimtes. In de glazen plint komt een ‘science gallery’, waar exposities zullen worden gehouden. Qua duurzaamheid worden de maatstaven van de labels BREAAM-Outstanding en WELL Platinum nagestreeefd.

Het Plus Ultra Utrecht van CEPEZED heeft gekozen voor het circulaire gevelsysteem Forestlines® in de houtsoort JATOBA FSC100%.
Waar JATOBA® een Lesser Known Timber Specie is in FSC®, beschermt het project dus ook 181.000m2 bos en haar biodiversiteit voor 30 jaren lang.
Als maatvoering werd er ook doordacht gekozen voor een smalle recuperatiemaat.
Op deze manier wordt elke boomstam optimaal gebruikt en heb je minimale impact op de bossen van de wereld.

Houthandel Paulussen leverde de materialen voor dit project. Zelf realiseren wij geen projecten, maar we kunnen u wel doorverwijzen naar de juiste vakman of specialist.


Categorie: Gevelbekleding
Houtsoort:Jatoba
Delen: