Een houten gevelbekleding in afrormosia, dat is eigenlijk de ideale houtsoort voor gevelbekleding. Afrormosia is een houtsoort met een prachtige nerfstructuur met veel voordelen.

Wanneer het aankomt op de houtsoort voor een houten gevelbekleding, wordt men altijd gewaarschuwd dat afrormosia en padouk duur zijn. Maar is dat gerucht ook waar?

Houthandel Paulussen heeft sinds kort een nieuwe importlijn opgestart in afrormosia. Op deze manier kan de houtsoort een stuk scherper aangeboden worden dan voordien. In vergelijking met andere leveranciers zijn wij gewoonweg de voordeligste.

Daarom is een houten gevelbekleding in afrormosia het goedkoopste door je materiaal aan te kopen bij Houthandel Paulussen. We gaan niet ontkennen dat het een duurdere houtsoort is, maar lees even mee en ontdek alle voordelen ervan:

Ontvang Een Gratis Offerte

Prachtige Nerfstructuur

Een huis verbouwen of renoveren is iets wat de meeste mensen slechts één keer in hun leven doen. Daarom kiezen ze voor materialen die een leven lang meegaan. Het overstappen van een gevelsteen naar een houten gevelbekleding is niet evident, maar het oog wil ook wat. Het valt niet te ontkennen dat een houten gevelbekleding véél mooier is dan een simpele baksteen.

Kies je voor hout? Dan moet je bepalen wat jij mooi vindt. Afrormosia heeft een prachtige nerfstructuur die doorgaans een gelijkmatig patroon bevat. Afrormosia heeft bij het zagen wel eens een gele of oranje kleur, maar eens afgewerkt heeft het een mediumbruine kleur met hoge glans. Bovendien is het zeer fijn om mee te werken.

Stabiele houtsoorten zoals Afrormosia hebben eigenlijk geen behandeling nodig. Tenzij u het vergrijzen wil tegengaan, hoeft u geen jaarlijks arbeidsintensief onderhoud met olie of verf uit te voeren. In goede omstandigheden verkleurt deze houtsoort op subtiele wijze.

Hard en Sterk

Een houten gevelbekleding moet tegen een stootje kunnen aangezien het de weerselementen moet trotseren. Een zachte houtsoort zal hieraan bezwijken. Afrormosia wordt ook wel gebruikt als vervanger voor teak aangezien het net zo hard en duurzaam is.

Er bestaan tevens andere houtsoorten die dezelfde stabiliteit als Afrormosia aanbieden. Zo is er het immers populaire Ipé of het beeldschone Afzelia Doussié. Deze houtsoorten worden echter steeds zeldzamer en dat belooft niet veel goeds voor hun prijs. Een alternatief zou eventueel Padouk kunnen zijn.

Als je al deze voordelen vergelijkt met andere houtsoorten, kan je dan nog steeds zeggen dat Afrormosia duur is? Wij gaan er prat op dat uw gevelbekleding er jarenlang prachtig uit zal zien. Het zal niet rotten, het zal niet zwart worden, het zal niet barsten. Al deze eigenschappen maken van Afrormosia een goedkoop kwaliteitsproduct.

 

Goedkoop Afrormosia Kopen

 

De Houtsoort Afrormosia Samengevat

Soms ook asamela, mohole, afroteak of kokrodua genoemd

De voordelen van Afrormosia

 • Afrormosia is een uitstekende vervanger voor teak
 • Het heeft een fijne textuur met een gelijkmatige patroon
 • Subtiele kleuring maakt Afrormosia ideaal voor meubels

Afrormosia

Afrormosia heeft veel kwaliteiten van teak (Tectona Grandis) en wordt daarom al jarenlang gebruikt als vervanger voor teak. De nerf, kleur, textuur en duurzaamheid zijn nagenoeg hetzelfde.

De houtsoort is niet zo olieachtig als teak en is daarom beter geschikt voor het maken van meubilair. Voor een tropische hardhoutsoort is het makkelijk in gebruik en goed af te werken. Er bestaat een risico op scheuren, maar Afrormosia heeft geen neiging tot versplinteren.

Het is aangeraden om schroeven en spijkers voor te boren aangezien Afrormosia kan splijten, maar het lijmt daarentegen beter dan teak.

Het harde afrormosia heeft een gelijkmatige, doch fijne textuur. Het staat gekend voor zijn rechte nerf, hoewel enige kruisdradige nerf voorkomt. Door deze fijne textuur en zijn stabiliteit is het gemakkelijk om mee te werken in de werkplaats.

Afrormosia staat gekend om zijn mediumbruine kleur. Hoewel het geel of oranje kan zijn wanneer het pas is gezaagd, kleurt het echter snel donkerder. Er is ook enige kans op blauwe vlekken. Het is een uitstekend duurzaam hout met een hoge glans na afwerking, maar het kan ijzerhoudende metalen doen roesten.

Hoewel het voor de meeste houthandelaren niet gemakkelijk te vinden is, kan je nog altijd Afrormosia kopen. De prijzen ervan zijn niet overdreven duurder dan andere houtsoorten. Bent u geïnteresseerd in de prijs van Afrormosia? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van afrormosia

 • Interieur, met name meubels en vloeren
 • Exterieur, met name gevelbekleding en terrasplanken
 • Algemeen schrijnwerk en interieurlijsten
 • Scheepvaart en botenbouw

In Ons Assortiment

 1. Houten gevelbekleding
 2. Terrasplanken
 3. Planken
 4. Balken
 5. Palen

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

Soorten Gevelbekleding

Of het nu binnen of buiten is, op de muur of op het plafond, een houten gevelbekleding geeft een prachtige en tijdloze look aan uw omgeving. Om er zeker van te zijn dat u het juiste uiterlijk voor uw houten gevelbekleding kiest, sommen we hier de meest voorkomende profielen en afwerkingen op.

Planchetten

De planchetten die uit voorraad leverbaar zijn bestaan in 15 mm dikte met 130mm nuttige breedte én vierzijdige tand en groef. Wanneer u op zoek bent naar andere afmetingen kunnen wij deze op maat aanleveren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Blokprofiel

Wanneer u beslist om een open blokprofiel gevelbekleding te plaatsen, kies dan voor een stabiele houtsoort zoals Padouk of Afrormosia. Aangezien wij over een uitgebreid machinepark beschikken kunnen we een brede waaier aan afmetingen aanbieden en kan u uw gevelbekleding volledig personaliseren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Wisselend Profiel

Net zoals bij een open blokprofiel, kan u met een open wisselend profiel een erg strakke gevelbekleding maken. Bovendien kan u uw gevelbekleding ook opstellen in verschillende wisselende diktes of breedtes om een eigenzinnig en uniek kenmerk te bekomen. Ook hier dient de houtsoort erg stabiel te zijn.

Zelia

We zeggen het dan misschien wel zelf, maar het Zelia-profiel is een pareltje! Het vereist een waar staaltje vakwerk qua schaven, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Het hout is niet enkel in een parallellogram geschaafd, de vier hoeken zijn ook licht afgerond. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Filip

Bij het Filip-profiel wordt het hout veel beter benut dan bij vergelijkbare profielen. Er is veel minder afval bij het schaafwerk en dit komt de prijs ten goede, daarom staat het Filip profiel bekend als een voordeligere variant van een bekender profiel. U krijgt het uitzicht van een gevelbekleding met dik blokprofiel, maar toch zit het met tand en groef vast in elkaar.

Filip-S of Filip Small

Het Filip-S of Filip Small profiel is de dunnere variant op het Filip-profiel De planken zijn 21mm dik en hebben 55mm nuttige breedte. Ook hier heeft het profiel van de gevelbekleding het uitzicht van een blokprofiel, maar zit toch met tand en groef vast in elkaar.

Hardhouthandel Paulussen

Houthandel Paulussen eigent zich een specialisatie in de houtsoort Afrormosia toe. Daarmee kunnen wij u helpen bij al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met Afrormosia uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs.