Stop die eindeloze zoektocht naar de ideale houtsoort voor uw gevelbekleding, want Padouk is een erg mooie houtsoort met veel voordelen.

Over het algemeen houden veel mensen de boot af als men voorstelt om een houten gevelbekleding in padouk te plaatsen. Het gerucht gaat namelijk dat padouk duur is, maar is dat effectief zo?

Houthandel Paulussen heeft de mogelijkheid om een perfect op maat gemaakt pakket Padouk samen te stellen. Of het nu gaat om padouk planchetten of een gespecialiseerdere gevelbekleding... Bij vele handelaars heeft men de mogelijkheid niet om een pakket op maat aan te bieden en is men verplicht om vooraf bepaalde pakketten aan te kopen.

Daarom is padouk het goedkoopste bij Houthandel Paulussen. We gaan niet ontkennen dat het een duurdere houtsoort is, maar lees even mee en ontdek alle voordelen ervan:

Ontvang Een Gratis Offerte

Het Oog Wil Ook Wat

Wanneer je een huis gaat bouwen of renoveren, hoop je dat dit slechts een eenmalige kost is en kies je voor materialen met een lange levensduur. Mentaal is het een horde die veel mensen tegenhoud om over te stappen van een gevelsteen naar een houten gevelbekleding. Het oog wil echter ook wat hebben... Het uiterlijk van een houten gevelbekleding is véél mooier dan die van een saaie baksteen.

Oké, je hebt gekozen voor hout. Maar welke houtsoort vind je mooi? Je wil natuurlijk niet te veel knopen in het hout en een mooie kleur. Padouk heeft een typisch consistente tekening die een dieprode kleur bevat en doortrokken is met donkerdere lijnen. Het is een gaaf effect dat volledig tot zijn recht komt dankzij de hoge glans. Verder is de nerf recht of golvend.

Padouk vergrijst prachtig en straalt jarenlang een mooi karakter uit. U moet niet elk jaar de olie en verf bovenhalen en heeft dus erg weinig onderhoud. Ongeacht de omstandigheden verkleurt deze houtsoort van paars-donkerrood naar een erg mooi zilvergrijs.

Het Kan Tegen Een Stootje

Voor een houten gevelbekleding moet u rekening houden dat het hout tegen een stootje kan. Het moet bovendien jarenlang de weerselementen trotseren. Een zachte houtsoort zal hieraan bezwijken. Padoek heeft de bijnaam 'barhout', voornamelijk omdat het vochtbestendig is en erg sterk.

Er bestaan tevens andere houtsoorten die dezelfde stabiliteit als Padouk aanbieden. Zo is er het immers populaire Ipé of het beeldschone Afzelia Doussié. Deze houtsoorten worden echter steeds zeldzamer en dat belooft niet veel goeds voor hun prijs. Een betaalbaar alternatief zou eventueel Afrormosia kunnen zijn.

Als je al deze voordelen vergelijkt met andere houtsoorten, kan je dan nog steeds zeggen dat Padouk duur is? Wij gaan er prat op dat uw gevelbekleding er jarenlang prachtig uit zal zien. Het zal niet rotten, het zal niet zwart worden, het zal niet barsten. Al deze eigenschappen maken van Padouk een goedkoop kwaliteitsproduct.

 

Goedkoop Padouk Kopen

 

De Houtsoort Padouk Samengevat

Soms ook padoek of afrikaans padoekhout genoemd.

De voordelen van Padouk

 • Uitzonderlijke kleur
 • Sterk met een goed nerfpatroon
 • Makkelijk in gebruik

Padouk

Padouk is ook gekend als 'barhout', waarschijnlijk omdat het vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Houtbewerkers zijn helemaal dol op padouk aangezien het hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken is. Door zijn slijtvaste karakter wordt padouk vaak gebruikt voor vloeren.

Het heeft een typisch consistente tekening, al is de dieprode kleur doortrokken van donkerder lijnen. Padouk heeft een hoge glans en een voortreffelijke kleur. De rode kleur kan zelfs tot paarsbruin donkerder kleuren. Verder is de nerf recht of golvend.

Ongeacht wat je zou verwachten van een houtsoort die een grove kruisdradige nerf lijkt te hebben, is padouk veel gemakkelijker en prettiger in het gebruik. Het is dan ook populair en wordt dan ook geëxploiteerd. Padouk kan makkelijk vormgegeven worden en het zagen van voegen gaat ook prima. Daarnaast neemt het spijkers, schroeven en lijm goed op voor een goede montage en een uitstekende afwerking.

Voor de meeste houthandelaren kan Padouk moeilijk te vinden zijn en zal waarschijnlijk minder voordelig uitkomen. Houthandel Paulussen beschikt daarentegen het hele jaar door over +- 50m³ geschaafde planken. Bent u geïnteresseerd in de prijs van padoek? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voornaamste gebruik van padoek

 • Interieur, met name meubels, werkoppervlakken en vloeren
 • Exterieur, met name gevelbekleding en terrasplanken
 • Decoratief, met name fineer voor panelen en kabinetten of houtdraaien

In Ons Assortiment

 1. Houten gevelbekleding
 2. Terrasplanken
 3. Planken
 4. Balken
 5. Palen

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

Soorten Gevelbekleding

Of het nu binnen of buiten is, op de muur of op het plafond, een houten gevelbekleding geeft een prachtige en tijdloze look aan uw omgeving. Om er zeker van te zijn dat u het juiste uiterlijk voor uw houten gevelbekleding kiest, sommen we hier de meest voorkomende profielen en afwerkingen op.

Planchetten

De planchetten die uit voorraad leverbaar zijn bestaan in 15 mm dikte met 130mm nuttige breedte én vierzijdige tand en groef. Wanneer u op zoek bent naar andere afmetingen kunnen wij deze op maat aanleveren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Blokprofiel

Wanneer u beslist om een open blokprofiel gevelbekleding te plaatsen, kies dan voor een stabiele houtsoort zoals Padouk of Afrormosia. Aangezien wij over een uitgebreid machinepark beschikken kunnen we een brede waaier aan afmetingen aanbieden en kan u uw gevelbekleding volledig personaliseren. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Open Wisselend Profiel

Net zoals bij een open blokprofiel, kan u met een open wisselend profiel een erg strakke gevelbekleding maken. Bovendien kan u uw gevelbekleding ook opstellen in verschillende wisselende diktes of breedtes om een eigenzinnig en uniek kenmerk te bekomen. Ook hier dient de houtsoort erg stabiel te zijn.

Zelia

We zeggen het dan misschien wel zelf, maar het Zelia-profiel is een pareltje! Het vereist een waar staaltje vakwerk qua schaven, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Het hout is niet enkel in een parallellogram geschaafd, de vier hoeken zijn ook licht afgerond. Hoekprofielen of andere planken voor afwerking, kunnen wij voorzien en op maat schaven.

Filip

Bij het Filip-profiel wordt het hout veel beter benut dan bij vergelijkbare profielen. Er is veel minder afval bij het schaafwerk en dit komt de prijs ten goede, daarom staat het Filip profiel bekend als een voordeligere variant van een bekender profiel. U krijgt het uitzicht van een gevelbekleding met dik blokprofiel, maar toch zit het met tand en groef vast in elkaar.

Filip-S of Filip Small

Het Filip-S of Filip Small profiel is de dunnere variant op het Filip-profiel De planken zijn 21mm dik en hebben 55mm nuttige breedte.  Ook hier heeft het profiel van de gevelbekleding het uitzicht van een blokprofiel, maar zit toch met tand en groef vast in elkaar.

Hardhouthandel Paulussen

Houthandel Paulussen eigent zich een specialisatie in de houtsoort Padouk toe. Daarmee kunnen wij u helpen bij al uw binnen- en buitenshuis projecten. Als u van plan bent om een project met Padouk uit te voeren, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service tegen de beste prijs.