Een houten gevelbekleding geeft een authentieke en kwaliteitsvolle afwerking aan uw woning en het is gemakkelijk om dit zelf te plaatsen.

Voor een houten gevelbekleding kunnen vele houtsoorten dienen, maar het is toch aangeraden om te kiezen voor een stabiele houtsoort; Padouk en Afrormosia zijn de favorieten voor residentiële toepassingen. Dit artikel zal u alles vertellen dat u moet weten om een houten gevelbekleding zelf te plaatsen.

Houten gevelbekledingen worden horizontaal of verticaal geplaatst in verscheidene profielen.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

014/65.75.22

Voor De Gevelbekleding Geplaatst Wordt

Een houten gevelbekleding wordt gemonteerd op een houten regelwerk bedekt met dampopen doek. Dit dampopen doek zal wind tegenhouden en het hout beschermen. Plaats steeds eerst het onderste doek zodat de overlapping van het doek ervoor zorgt dat onverwacht water zich geen weg naar binnen toe baant. Plaats ook een geventileerde spouw met gedrenkt hout.

Houten Gevelbekleding op Maat

Voor elk profiel hebben we verscheidene afmetingen beschikbaar. Bovendien kunnen we ook hoekprofielen of andere planken voor afwerking voorzien en op maat schaven. Op die manier heeft u minimaal werk bij het op maat zagen bij het zelf plaatsen van uw houten gevelbekleding. Contacteer ons voor gedetailleerde informatie en advies.

Plaatsen van Houten Gevelbekleding

De gevelbekleding wordt van onder naar boven geïnstalleerd en vereist meestal een stelling. De onderste planken worden gemonteerd aan de onderkant van het regelwerk. Het is zeer belangrijk om de onderste rij mooi waterpas te installeren. Nagel de planken steeds vast in de daarvoor voorziene groef, zo zit de nagel mooi verborgen achter de volgende lat.

Afwerking

Van de laatste lat wordt de tand verwijdert, zo blijft er na de plaatsing van de dakrand een opening om de luchtspouw open te laten. Duurzame en stabiele houtsoorten kunnen zonder afwerking toegepast worden. Met name Padouk en Afrormosia zullen mettertijd het mooiste verkleuren.

Hardhouthandel Paulussen

Als een gespecialiseerde hardhouthandel, kan Houthandel Paulussen u helpen in het uitkiezen van houtsoorten voor al uw binnen- en buitenshuis projecten. We beschikken zelf over een machinepark waardoor we erg veel afmetingen aan kunnen bieden en de nodige aanpassingen kunnen uitvoeren. Als u van plan bent om een houten gevelbekleding zelf te plaatsen, kunnen wij u voorzien van kwaliteitsmateriaal en uitstekende service.

Ontvang Een Gratis Offerte